Αλέξανδρος Καρλούτσος: Υψιστη τιμή από Τζο Μπάιντεν στον «Father Alex»

Αλέξανδρος Καρλούτσος: Υψιστη τιμή από Τζο Μπάιντεν στον «Father Alex»

Με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, το ανώτατο παράσημο των ΗΠΑ, τιμήθηκε χθες από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ο πατήρ Αλέξανδρος Καρλούτσος, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το ανώτατο παράσημο των Ηνωμένων Πολιτειών, το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, τιμήθηκε χθες από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ο πατήρ Αλέξανδρος Καρλούτσος σε τελετή που έγινε στον Λευκό Οίκο. Το συγκεκριμένο παράσημο απονέμεται από τον πρόεδρο των ΗΠΑ για να αναγνωρίσει προσωπικότητες που έχουν μια ιδιαίτερα αξιοκρατική συμβολή στην ασφάλεια ή στα εθνικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, στην παγκόσμια ειρήνη ή σε άλλες σημαντικές δημόσιες ή ιδιωτικές προσπάθειες.

Ο πατήρ Καρλούτσος – Father Alex είναι μια εμβληματική μορφή για την ελληνική ομογένεια και την Ορθοδοξία της Αμερικής, καθώς έχει προσφέρει επί δεκαετίες την αφοσίωσή του σε αυτή. Θήτευσε δίπλα σε τρεις Αρχιεπισκόπους Αμερικής, συμβάλλοντας στο έργο της Αρχιεπισκοπής με την αποτελεσματικότητα και την εργατικότητά του, ενώ έχει φέρει κοντά στην Ορθόδοξη Εκκλησία των Ηνωμένων Πολιτειών σημαντικές προσωπικότητες της χώρας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απένειμε στον πατέρα Αλέξανδρο Καρλούτσο το ανώτατο παράσημο των Ηνωμένων Πολιτειών, το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας.

Με τον πρόεδρο Μπάιντεν συνδέεται με στενή φιλία, που διαρκεί περισσότερο από 40 χρόνια, όταν ο ίδιος ήταν στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου και ο κ. Μπάιντεν μέλος του Κογκρέσου. Στη χθεσινή τελετή τιμήθηκαν στον Λευκό Οίκο με το μετάλλιο άλλες 16 προσωπικότητες των ΗΠΑ, ανάμεσά τους η γυμνάστρια και πιο πολυβραβευμένη αθλήτρια στην ιστορία, Σιμόν Μπάιλς, ο ηθοποιός Ντένζελ Ουάσιγκτον και η νοσοκόμα Σάντρα Λίντσεϊ, που ήταν η πρώτη Αμερικανίδα που εμβολιάστηκε κατά της COVID-19 εκτός κλινικών δοκιμών. Τιμήθηκαν επίσης μετά θάνατον ο Τζο Μακέιν και ο Στιβ Τζομπς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή