Αντιπαράθεση Ν.Δ.–ΠΑΣΟΚ με μετεκλογικό φόντο

Αντιπαράθεση Ν.Δ.–ΠΑΣΟΚ με μετεκλογικό φόντο

Αναβιώνει η βεντέτα ανάμεσα στο δίπολο Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ με αφορμή την επόμενη ημέρα των εκλογών

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναβιώνει η βεντέτα ανάμεσα στο δίπολο Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ με αφορμή την επόμενη ημέρα των εκλογών. Πέρα από το γεγονός ότι στη Χαριλάου Τρικούπη δεν έχουν πεισθεί πως οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέβασε τους τόνους. Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό είτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη είτε τον Αλέξη Τσίπρα. «Ξεκαθαρίζω ότι δεν είπα ποτέ δημοσίως ότι εμείς θα επιλέξουμε τον πρωθυπουργό. Αυτά είναι μονταζιέρα του κ. Μητσοτάκη. Αντίθετα, είπα δημοσίως ότι αν ο ελληνικός λαός στείλει σκληρό μήνυμα αποδοκιμασίας σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. και κλείσει την πόρτα και στον κ. Τσίπρα και στον κ. Μητσοτάκη, εγώ δεν θα τους βάλω από το παράθυρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αφορμή, η θέση του κ. Ν. Ανδρουλάκη για το πρόσωπο του πρωθυπουργού σε ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης διεμήνυσε ότι πριν από τη λαϊκή ετυμηγορία δεν επιθυμεί να μπει σε καμία κουβέντα συνεργασίας. «Βάσει των ποσοστών που θα δώσει στα κόμματα ο ελληνικός λαός, με απόλυτη ευθύνη θα κριθούμε εκείνο το βράδυ για τις επιλογές μας». Επισήμανε μάλιστα πως την Κυριακή των εκλογών τα «μαθηματικά της κάλπης» θα δείξουν τον δρόμο: «Δεν είναι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ από το 8% να πάει στο 25% και η Ν.Δ. από το 40% να πέσει στο 25%», συμπλήρωσε σχετικά με το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Ο επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως είναι ο υπεύθυνος για τη δημιουργία κλίματος εκλογολογίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να πορεύεται με «δημιουργική ασάφεια», ήταν η απάντηση από τη «γαλάζια» παράταξη: «Δεν απαντά ούτε ποια κυβέρνηση επιθυμεί να προκύψει από τις εκλογές ούτε με ποιον πρωθυπουργό. Σε όλη την Ευρώπη, σε κυβερνήσεις συνεργασίας πρωθυπουργός είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. Αν ο κ. Ανδρουλάκης έχει κάποιο άλλο πρόσωπο στο μυαλό του, ας το πει για να κρίνουν οι πολίτες. Τους πρώτους μήνες από την εκλογή του η ασάφεια και οι γενικότητες δικαιολογούνταν. Σήμερα, όχι». Η κόντρα συνεχίστηκε με τη Χαριλάου Τρικούπη να διερωτάται: «Η απάντηση για αναμονή της λαϊκής ετυμηγορίας, που έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, είναι η ίδια με αυτή που έδωσαν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας προ ημερών σε συνεντεύξεις τους. Τότε όμως, κύριοι της Ν.Δ., δεν υπήρχε “δημιουργική ασάφεια;”».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή