Eμπρηστική επίθεση στα γραφεία του Real FM: Σύσσωμη καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο

Eμπρηστική επίθεση στα γραφεία του Real FM: Σύσσωμη καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο

O Kυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον επικεφαλής του Real Group

6' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στα γραφεία του Real Group, επί της Λεωφόρου Κηφισίας.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 03:30 φωτιά ξέσπασε στον τελευταίο όροφο του κτιρίου, εκεί όπου βρίσκεται ο Real FM, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, βρέθηκαν τρία γκαζάκια με ταινία σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτιρίου, μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ευτυχώς, με μια ηχολήπτρια του σταθμού να απομακρύνεται από τους πυροσβέστες και να οδηγείται στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής του Real FM και της εφημερίδας Real News, Νίκο Χατζηνικολάου, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του και διαβεβαιώνοντάς τον ότι η Πολιτεία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

«Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης δημοσιογραφικών φωνών πέφτει στο κενό. Κάθε στοχοποίηση δημοσιογράφων είναι απολύτως καταδικαστέα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το Μαξίμου.

Αλέξης Τσίπρας: Ακόμη μια επίθεση στην ελευθερία του Τύπου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Χατζηνικολάου είχε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξέφρασε και αυτός στον δημοσιογράφο τη συμπαράστασή του.

Σε μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει:

«Η εμπρηστική επίθεση στον Real FM, ακόμη μια επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και της ενημέρωσης. Η Πολιτεία οφείλει άμεσα να φέρει τους δράστες στη δικαιοσύνη».

Τασούλας: Τέτοιου είδους πρακτικές δεν γίνονται ανεκτές

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση μετά την επίθεση στις εγκαταστάσεις του Real Group τα ξημερώματα:

«Η επίθεση κατά του Real Fm 97,8 και της εφημερίδας Real News είναι ενέργεια εγκληματική και είναι απολύτως καταδικαστέα. Η άνανδρη αυτή επίθεση ενισχύει ακόμα περισσότερο την αποφασιστικότητά μας στην υπεράσπιση των αξιών της ελευθερίας της έκφρασης και της ανεμπόδιστης λειτουργίας του Τύπου. Όσοι, εξυπηρετώντας σκοτεινά κίνητρα και με όπλο τους τη βία, επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν και να καταπατήσουν το δικαίωμα των πολιτών για ενημέρωση, πρέπει να βρουν απέναντί τους σύσσωμο τον δημοκρατικό κόσμο.

Το μήνυμά μας είναι ένα και ηχηρό: Τέτοιου είδους πρακτικές δεν γίνονται ανεκτές».

Νέα Δημοκρατία

Καταδικαστέο χαρακτηρίζει τον εμπρησμό στα γραφεία του Real Group ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικόνομου.

«Όποιος νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα πλήξει την ελευθερία του Τύπου, πλανάται πλάνην οικτράν. Η Κυβέρνηση στέκεται σταθερά δίπλα στα Μέσα Ενημέρωσης και τους εργαζόμενους σε αυτά, ανυποχώρητα απέναντι σε όσους αντιμάχονται την ελεύθερη έκφραση», αναφέρει σε δήλωσή του.

Την καταδίκη του για τον εμπρησμό του ομίλου εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, γράφοντας σε ανάρτησή του ότι «η τρομοκρατία δεν θα νικήσει».

«Η επίθεση κατά Realfm 97,8 και Real News, από την οποία προκλήθηκε πυρκαγιά και κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, είναι μία απολύτως καταδικαστέα εγκληματική ενέργεια, που στρέφεται κατά της ελευθερίας της έκφρασης στη χώρα μας», τονίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Ξεκάθαρη προσπάθεια φίμωσης του τύπου και της ελεύθερης έκφρασης» χαρακτηρίζει την τρομοκρατική επίθεση στον όμιλο ΜΜΕ Real ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

«Οι εικόνες με την πυρκαγιά από την επίθεση στον Real fm97,8 και τη Real News προκαλούν οργή εναντίον εκείνων που νομίζουν πως μπορούν να τρομοκρατήσουν, να εκφοβίσουν και να φιμώσουν την ελευθερία της έκφρασης στη χώρα. Δεν θα τα καταφέρουν», υπογραμμίζει, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Επίσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης τονίζει: «Είμαστε στο πλευρό σας Νίκο Χατζηνικολάου».

«Η Ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας καταδικάζει απερίφραστα τον εμπρησμό στα γραφεία του Real Group», σημειώνει η εκπρόσωπος Τύπου της και βουλευτής του ΕΛΚ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία υπερασπίζεται σθεναρά την ελευθεροτυπία, εντός και εκτός Ελλάδος, απέναντι σε όσους προσπαθούν να την καταλύσουν, είτε με πράξεις τρομοκρατίας, είτε με ψεύδη και λασπολογία», σημειώνει η εκπρόσωπος των ευρωβουλευτών της ΝΔ.

Την καταδίκη του για τον εμπρησμό στα γραφεία της Real εξέφρασε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτανής.

«Καταδικάζουμε την επίθεση στον δημοσιογραφικό όμιλο Real. Οι πράξεις μίσους που στόχο έχουν την ελεύθερη έκφραση, δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία και τη Δημοκρατία μας. Είμαστε σταθερά ενάντια στην τρομοκρατία».

ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η εμπρηστική επίθεση στον Real fm είναι μια αποτρόπαια πράξη ενάντια στη δημοσιογραφία, ενάντια στην ελευθεροτυπία κι εν τέλει ενάντια στη Δημοκρατία.

«Στη χώρα μας η ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης δέχεται συνεχή πλήγματα: από την ανεξιχνίαστη δολοφονία Καραιβάζ μέχρι και εμπρηστικές επιθέσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή εργαζομένων», σημειώνεται στην ανακοίνωση του κόμματος της Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη συμπαράστασή του σε όλους τους ανθρώπους και τους εργαζόμενους του σταθμού.

Και καταλήγει: «Το ελάχιστο που έχει να κάνει η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές είναι να φέρουν άμεσα τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης».

ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την εμπρηστική επίθεση στον Ρ/Σ Real FM 97,8. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε επιχείρηση εκφοβισμού ή φίμωσης της δημοσιογραφικής φωνής. Η ελευθερία του Τύπου είναι αδιαπραγμάτευτη», αναφέρει σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος.

ΚΚΕ

Πράξη αποτρόπαια, απολύτως καταδικαστέα και «με μεγάλους κινδύνους για τους εργαζόμενους» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την επίθεση στα γραφεία του Real Group. 

Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη του στους δημοσιογράφους, σε όλους τους εργαζόμενους της εφημερίδας και του σταθμού.

Ελληνική Λύση

Η Ελληνική Λύση καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στα γραφεία του Real Group, σημειώνοντας ότι «συνιστά αισχρή και άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια που έθεσε σε κίνδυνο την ζωή μίας εργαζόμενης γυναίκας για στρέφεται ευθέως κατά της ελευθερίας του λόγου και της Δημοκρατίας».

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον σταθμό, τους εργαζόμενους και την αποδοκιμασία μας στην κυβέρνηση που ενώ υποσχέθηκε “νόμο και τάξη”, παρέδωσε την Ελλάδα σε χέρια εγκληματικών οργανώσεων», αναφέρει το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

ΜέΡΑ25

«Η επίθεση στα γραφεία του Real Group με μεγάλους κινδύνους για τους εργαζόμενους είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα. Εκφράζουμε την
αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη μας σε όλες και όλους τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους της εφημερίδας Real και του ραδιοφώνου RealFm», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή