ΠΑΣΟΚ: «Μείζον πολιτικό θέμα»

ΠΑΣΟΚ: «Μείζον πολιτικό θέμα»

Για «μείζον πολιτικό θέμα» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε χθες στον Αρειο Πάγο ο Νίκος Ανδρουλάκης, καταγγέλλοντας απόπειρα παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του μέσω του λογισμικού Predator

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «μείζον πολιτικό θέμα» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε χθες στον Αρειο Πάγο ο Νίκος Ανδρουλάκης, καταγγέλλοντας απόπειρα παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του μέσω του λογισμικού Predator. Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από τη Χαρ. Τρικούπη, η υπόθεση αφορά γραπτό μήνυμα που είχε λάβει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον περασμένο Σεπτέμβριο και έπειτα από λεπτομερείς ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εντοπίστηκε ύποπτος σύνδεσμος (link) που σχετίζεται με το παράνομο λογισμικό.

Σε δήλωσή του έξω από τον Αρειο Πάγο, ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε, μεταξύ άλλων, για «νοσηρές πρακτικές», τονίζοντας πως «η αποκάλυψη του ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές δεν είναι προσωπικό ζήτημα, αλλά δημοκρατικό καθήκον». «Η διαφάνεια είναι ένα απαιτούμενο στοιχείο της ομαλής λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος, γι’ αυτό σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με μισόλογα και με υπεκφυγές», συμπλήρωσε. Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, κάνοντας λόγο για επιστροφή στην «εποχή των κοριών» και θέτοντας στο κάδρο της υπόθεσης ευθέως την κυβέρνηση. «Εχει αγοράσει η ΕΥΠ το συγκεκριμένο λογισμικό παρακολούθησης;» διερωτήθηκε από το βήμα της Βουλής, ζητώντας «απαντήσεις από το Μέγαρο Μαξίμου, που έθεσε από τον Ιούλιο του 2019 την Υπηρεσία Πληροφοριών υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού», όπως είπε. Οπως σημείωναν άλλωστε από τη Χαρ. Τρικούπη, δεν επιχειρήθηκε να θιγεί μόνον η ιδιωτικότητα του κ. Ανδρουλάκη και το απόρρητο των επικοινωνιών του, αλλά και η πολιτική δραστηριότητά του. Κατ’ επέκταση, όπως έλεγαν, «διακυβεύεται η ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Από την πλευρά του Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας τις εξελίξεις, σημείωσε ότι πρόκειται για μια υπόθεση η οποία «επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα από τη Δικαιοσύνη», προσθέτοντας πως «κάθε αρμόδια αρχή της ελληνικής πολιτείας οφείλει να συνδράμει, με την τεχνογνωσία της και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, τόσο σε ελληνικό όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Για επιστροφή στην «εποχή των κοριών» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ – «Να διερευνηθεί άμεσα από τη Δικαιοσύνη», λέει ο κ. Οικονόμου.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, καλώντας τον να «σταματήσει τις υπεκφυγές, γιατί όλα αυτά τα πρωτοφανή συμβαίνουν στη χώρα όσο αυτός κυβερνάει». «Η κυβέρνηση αποδεικνύεται επικίνδυνη για στοιχειώδεις αξίες του κράτους δικαίου και της ίδιας της δημοκρατίας», σημείωναν από την Κουμουνδούρου, καταλήγοντας: «Αναμένουμε σοβαρές εξηγήσεις από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, μιας και από τις πρώτες αποφάσεις του ήταν να φέρει την ευθύνη της ΕΥΠ απευθείας στο πρωθυπουργικό γραφείο».

Το ΚΚΕ από πλευράς του, μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του, Θανάση Παφίλη, σημείωσε ότι πρόκειται για «καταδικαστέα φαινόμενα», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι τα άλλα κόμματα τήρησαν «σιγήν ιχθύος» στις αλλεπάλληλες καταγγελίες του ΚΚΕ περί συνακροάσεων στην έδρα του κόμματος.

Τέλος, για υπόθεση που «εγείρει σοβαρές ανησυχίες» έκανε λόγο το ΜέΡΑ25, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή