Οι πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση παρακολουθήσεων

Οι πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση παρακολουθήσεων

Συνεχείς είναι οι ζυμώσεις στο επιτελείο της Χαρ. Τρικούπη για τα επόμενα βήματα στην υπόθεση της καταγγελίας του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με την απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχείς είναι οι ζυμώσεις στο επιτελείο της Χαρ. Τρικούπη για τα επόμενα βήματα στην υπόθεση της καταγγελίας του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με την απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου. Οπως έχουν διαμηνύσει σε όλους τους τόνους από το ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται να αφήσουν το ζήτημα να «ξεφουσκώσει» σε μια συγκυρία κατά την οποία το πολιτικό σκηνικό εισέρχεται σε μια (μικρή) περίοδο θερινής ανάπαυλας. Ηδη, συνεπώς, ο ηγετικός πυρήνας σχεδιάζει εντατικά τα επόμενα βήματα, έτσι ώστε με την επαναλειτουργία της Βουλής, στα τέλη του μηνός, το ζήτημα να ανοίξει περαιτέρω, αλλά και έως τότε να μην «ξεθωριάσει».

Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, τις τελευταίες ημέρες έχουν καλλιεργηθεί σενάρια για πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ με αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Η αίσθηση που εκπέμπεται από το «πράσινο» στρατόπεδο, ωστόσο, είναι ότι δεν θα κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση. Οχι μόνο γιατί –πολιτικά– θα έδινε την εντύπωση ότι ακολουθεί την αξιωματική αντιπολίτευση σε ένα δικό του μέτωπο, αλλά, κυρίως, διότι το ΠΑΣΟΚ, όπως τονίζεται, εξαρχής επέλεξε να ακολουθήσει τη θεσμική οδό. Η μηνυτήρια αναφορά Ανδρουλάκη στον Αρειο Πάγο έχει δώσει πλέον τον λόγο στη Δικαιοσύνη και μια εξεταστική στη Βουλή (που θα έφερνε στο επίκεντρο πολιτικά πρόσωπα) θα εξέπεμπε ένα μήνυμα ποδηγέτησης της δικαστικής έρευνας.

Να κρατήσει «ζεστό» το θέμα –εν μέσω θερινής ανάπαυλας– επιθυμεί η Χαριλάου Τρικούπη, ώστε με την επαναλειτουργία της Βουλής το ζήτημα να ανοίξει περαιτέρω.

Επιπλέον, στο τραπέζι της Χαρ. Τρικούπη, όπως έχει προαναφερθεί, έχει τεθεί και το ενδεχόμενο αιτήματος για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, μέσω της οποίας ουσιαστικά θα καλούσε τον πρωθυπουργό στην Ολομέλεια να δώσει απαντήσεις για την υπόθεση. Και αυτό το σενάριο, ωστόσο, έχει «αγκάθια» μιας και η απουσία του ίδιου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από το Κοινοβούλιο θα μπορούσε εντέλει να προσφέρει πρόσφορο έδαφος στους κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα να μετατρέψουν τη συνεδρίαση σε μια μεταξύ τους μονομαχία, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Εν ολίγοις, για το ΠΑΣΟΚ το ζητούμενο, σε καθαρά πολιτικό επίπεδο, είναι να διατηρήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι συζητήσεις των τελευταίων ημερών. Την ίδια ώρα, πάντως, συνεχίζονται οι κινήσεις της Χαρ. Τρικούπη στο αμιγώς νομικό επίπεδο, μιας και χθες οι δικηγόροι του Ν. Ανδρουλάκη διαβίβασαν τη μηνυτήρια αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή