Μετωπική ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. για την καταγγελία Ανδρουλάκη

Μετωπική ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. για την καταγγελία Ανδρουλάκη

Νέα επίθεση της Χαρ. Τρικούπη προς την κυβέρνηση με αφορμή το άρθρο του υπευθύνου Προσωπικών Δεδομένων της Ν.Δ., Βαγγέλη Παπακωνσταντίνου.

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έδαφος διαρκούς όξυνσης παραμένει το μέτωπο του ΠΑΣΟΚ απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, σχετικά με την καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη για απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου, καθώς, όπως λένε από τη Χαρ. Τρικούπη, η κυβερνώσα παράταξη επιχειρεί διαρκώς να υποτιμήσει το ζήτημα. Αφορμή για τη νέα «πράσινη» επίθεση αποτέλεσε άρθρο του υπευθύνου Προσωπικών Δεδομένων της Ν.Δ., Βαγγέλη Παπακωνσταντίνου (ιστοσελίδα manifesto.gr), με τίτλο «Παρακολουθήσεις κινητών: μήπως φταίει και το “θύμα”;». Σε σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων, σημείωνε χαρακτηριστικά ότι η «προσπάθεια υποβάθμισης της υπόθεσης από τη Ν.Δ. ξεπέρασε κάθε όριο εκχυδαϊσμού», τονίζοντας ακόμη πως έφτασε στο «αμίμητο συμπέρασμα ότι υπεύθυνοι να το αντιμετωπίσουν (σ.σ. το λογισμικό Predator) είναι μόνο οι ενδιαφερόμενοι, περιγράφοντας ένα καθεστώς το οποίο απέχει πολύ από τη Δημοκρατία και αμφισβητώντας το δικαίωμά τους στην καταγγελία».

Νέα επίθεση της Χαρ. Τρικούπη προς την κυβέρνηση με αφορμή το άρθρο του υπευθύνου Προσωπικών Δεδομένων της Ν.Δ., Βαγγέλη Παπακωνσταντίνου.

Τα παραπάνω αποτελούν ακόμη μια καθαρή ένδειξη ότι η υπόθεση εξελίσσεται σε ένα ευρύ μέτωπο για τη Χαρ. Τρικούπη απέναντι στην κυβέρνηση. Στο «πράσινο» στρατόπεδο, άλλωστε, δεν στέκονται μόνο στις μεμονωμένες δηλώσεις «γαλάζιων» στελεχών και βουλευτών, αλλά αφήνουν αιχμές για συντονισμένη απόπειρα υποβάθμισης του ζητήματος. Αλλωστε, και ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης, παρότι αρχικά δεν κινήθηκε σε αυτή την κατεύθυνση, σταδιακά άρχισε να θέτει στο «κάδρο» της υπόθεσης, εμμέσως πλην σαφώς, τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όπως έχει προαναφερθεί, το ΠΑΣΟΚ δεν προτίθεται να «ενταχθεί» σε ένα ευρύτερο αντιπολιτευτικό πεδίο στη συγκεκριμένη υπόθεση, έχοντας απορρίψει εν τη γενέσει τους τα οποιαδήποτε σενάρια συνυπογραφής ενδεχόμενης πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή.

Την ίδια ώρα, η Χαρ. Τρικούπη διατηρεί ψηλά στην αντιπολιτευτική της ατζέντα και την οικονομία, επαναφέροντας στο τραπέζι τις προτάσεις για επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και του ΦΠΑ στα καταναλωτικά αγαθά. «Ακούμε τη Ν.Δ. να μιλάει για υπερπλεονάσματα. Εμείς λέμε αντί να κατασκευάζει το κράτος τεχνητά υπερπλεονάσματα, μέσα από τον κόπο και τον πόνο των πολιτών, θα έπρεπε, ως Πολιτεία, να ανακουφίσει την κοινωνία, μειώνοντας τους φορολογικούς συντελεστές», ανέφερε χθες (τηλεοπτικός σταθμός Open) ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή