Υπόθεση παρακολουθήσεων: Να ανακοινωθούν οι λόγοι ζητεί ο Ν. Ανδρουλάκης

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Να ανακοινωθούν οι λόγοι ζητεί ο Ν. Ανδρουλάκης

Με τα βέλη του επικεντρωμένα στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης ζήτησε ευθέως από τον Κυρ. Μητσοτάκη «να ανακοινωθεί άμεσα ο λόγος» για τον οποίο η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών τον παρακολουθούσε παγιδεύοντας το τηλέφωνό του

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τα βέλη του επικεντρωμένα στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης ζήτησε ευθέως από τον Κυρ. Μητσοτάκη «να ανακοινωθεί άμεσα ο λόγος» για τον οποίο η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών τον παρακολουθούσε παγιδεύοντας το τηλέφωνό του.

«Δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα. Είναι ζήτημα δημοκρατίας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης, τονίζοντας παράλληλα: «Ο πρωθυπουργός απέφυγε μεθοδικά να δώσει εξηγήσεις για τον παρακρατικό βραχίονα που είχε στηθεί. Δεν θα δεχτώ καμία συγκάλυψη. Δεν θα επιτρέψω να ευτελίσει ο κ. Μητσοτάκης μια υπόθεση κομβική για τη διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας. Θα συνεχίσω τον αγώνα προκειμένου η Δικαιοσύνη, η ελληνική Βουλή και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να φέρουν στο φως όλη την αλήθεια». Στο πλαίσιο αυτό, αναφερόμενος και στο περιεχόμενο της χθεσινής πρωθυπουργικής δήλωσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε: «Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε και πάλι άμοιρος ευθυνών υιοθετώντας το αφήγημα ενός “νόμιμου λάθους” για να δικαιολογήσει μια αξιόποινη πράξη και την ευθεία παραβίαση της συνταγματικής πρόνοιας για το βουλευτικό απόρρητο. Επιδίωξε, δε, απροκάλυπτα να καθοδηγήσει τις εξελίξεις. Προσπάθησε να κερδίσει χρόνο. Ομως ο χρόνος μετρά πια αντίστροφα για αυτόν. Σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αλήθεια».

Υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός απέφυγε να δώσει εξηγήσεις για την παρακολούθηση εις βάρος του.

Την ίδια στιγμή, σε υψηλούς τόνους συνεχίζονται οι δηλώσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής Οδ. Κωνσταντινόπουλος έκανε λόγο (Mega) για κρίσιμα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν: «Πρώτον, γιατί παρακολουθείται ο κ. Ανδρουλάκης; Δεύτερο πολύ σημαντικό ερώτημα είναι για ποιο λόγο χρησιμοποιούν οι εταιρείες που εμπλέκονται το λογισμικό “Predator” στην Ελλάδα».

Σε ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων αναφέρθηκε (ΣΚΑΪ) και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημ. Μάντζος: «Ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε υπό τη δική του ευθύνη και τη δική του πολιτική εποπτεία την ΕΥΠ, που αποδεδειγμένα και πιστοποιημένα παρακολούθησε Ελληνα ευρωβουλευτή. “Συγγνώμη” για τα ασυγχώρητα δεν υπάρχει. Θα πρέπει τώρα, όχι στον Ν. Ανδρουλάκη, όχι στο ΠΑΣΟΚ, αλλά στους πολίτες, να τους κοιτάξει κατάματα και να τους πει ποιος παρήγγειλε την παρακολούθηση, με ποια στόχευση, με ποιο σκεπτικό».

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος Α. Σπυρόπουλος ανέφερε (Open): «Ο πρωθυπουργός έχει τεράστιες ευθύνες και πρέπει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό, ο οποίος δεν μπορεί να ζήσει σε μια χώρα χωρίς ελευθερίες, στην οποία δεν λειτουργεί το κράτος δικαίου. Για εμάς το πιο σημαντικό είναι να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια. Να μάθει ποιος προσπάθησε να στήσει αυτό το παρακράτος των παρακολουθήσεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή