Υπόθεση παρακολουθήσεων: Παρέμβαση Βενιζέλου περί νομιμότητας

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Παρέμβαση Βενιζέλου περί νομιμότητας

Σε ευθεία και υψηλών τόνων αμφισβήτηση της πρωθυπουργικής επισήμανσης ότι η παρακολούθηση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι νόμιμη προέβη χθες με δήλωσή του ο κ. Ευ. Βενιζέλος

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ευθεία και υψηλών τόνων αμφισβήτηση της πρωθυπουργικής επισήμανσης ότι η παρακολούθηση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι νόμιμη προέβη χθες με δήλωσή του ο κ. Ευ. Βενιζέλος.

O πρώην αντιπρόεδρος κυβέρνησης και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει ούτε στοιχειώδης νομιμοφάνεια όταν παραβιάζεται το απόρρητο των επικοινωνιών ευρωβουλευτή, που διαθέτει σε εθνικό επίπεδο τη νομική προστασία του βουλευτή, με επίκληση λόγων εθνικής ασφάλειας. Δεν μπορεί να παρακολουθείται βουλευτής ή ευρωβουλευτής και κατά μείζονα λόγο αρχηγός κόμματος για λόγους “εθνικής ασφάλειας” ενδογενείς ή πολύ περισσότερο “εισαγόμενους”. Η θέση του πρωθυπουργού ότι η παρακολούθηση ήταν τυπικά νόμιμη αλλά πολιτικά εσφαλμένη είναι μεγάλων διαστάσεων σφάλμα». Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ως προς το συγκεκριμένο και ομολογημένο συμβάν οφείλουν να κινηθούν αμέσως τα αρμόδια όργανα της ποινικής Δικαιοσύνης» για τα εμπλεκόμενα μη πολιτικά πρόσωπα.

Αξιοσημείωτο, τέλος, είναι ότι ο κ. Βενιζέλος, αφού επισημαίνει ότι «η πολιτική ευθύνη κρίνεται εκλογικά», προσθέτει: «Το ζητούμενο για τους πολίτες πιστεύω και ελπίζω ότι είναι μια κυβέρνηση ικανή να ανταποκριθεί στις μεγάλες διεθνοπολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές προκλήσεις της συγκυρίας, πρώτη από τις οποίες είναι όμως η ποιότητα και η ανθεκτικότητα της φιλελεύθερης δημοκρατίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή