Παρακολουθήσεις: ΠΑΣΟΚ κατά κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ

Παρακολουθήσεις: ΠΑΣΟΚ κατά κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ

«Να μη δίνει στον κ. Μητσοτάκη ευκαιρίες για επικοινωνιακές φιέστες» κάλεσε την Κουμουνδούρου ο κ. Κωνσταντινόπουλος, με αφορμή το αίτημα για προ ημερησίας στη Βουλή

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο κυρίως τον πρωθυπουργό, αλλά και αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ για κινήσεις της ηγεσίας του στο ζήτημα της παρακολούθησης του τηλεφώνου του κ. Ν. Ανδρουλάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι θα αναζητηθούν απαντήσεις και θα καταλογιστούν ευθύνες με θεσμικό τρόπο επί ενός θέματος που δεν αφορά μόνο προσωπικά τον πρόεδρό τους, αλλά και τη λειτουργία της δημοκρατίας.

«Πρόκειται για μια δυσώδη υπόθεση και έχουμε μια κυβέρνηση η οποία υποπίπτει από το ένα λάθος στο άλλο και από το ένα ψέμα στο άλλο. Υπάρχει άμεση πολιτική ευθύνη του πρωθυπουργού για το μπάχαλο που υπάρχει στη χώρα», ανέφερε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Κατρίνης (ΣΚΑΪ). Κληθείς να σχολιάσει όσα λέγονται από πλευράς κυβέρνησης για τη δυνατότητα του κ. Ανδρουλάκη να ενημερωθεί άμεσα, είπε μεταξύ άλλων: «Δεν έχει γίνει καμία όχληση από δημόσιες αρχές και από τον νέο διοικητή της ΕΥΠ. Ποιος είναι ο νέος διοικητής της ΕΥΠ; Εχει τοποθετηθεί κάποιος; Πέρασε μέσω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Bουλής; Επειδή προφορικά ανακοινώθηκε ότι θα είναι ο κ. Δεμίρης ο καινούργιος διοικητής της ΕΥΠ; Υπάρχει μια διαδικασία». Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι και στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών, παρουσία του τέως διοικητή κ. Κοντολέοντος, ο υπουργός Επικρατείας «είπε ότι δεν παρακολουθούν το τηλέφωνο κανενός πολιτικού στη χώρα». Και πρόσθεσε ο κ. Κατρίνης: «Εχει καμία αξιοπιστία αυτή η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός πλέον, μετά τη σωρεία ψεμάτων και ψεύτικων διαρροών προς τη δημιουργία εντυπώσεων; Είναι σοβαρά ζητήματα διαφάνειας και δικαιωμάτων».

«Περιμέναμε χθες από τον κ. Μητσοτάκη να μας πει τους λόγους που αποφάσισε η ΕΥΠ να παρακολουθήσει τον κ. Ανδρουλάκη. Επέλεξε τη σιωπή για άλλη μια φορά», σχολίασε από την πλευρά του ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Α. Σπυρόπουλος (Alpha). «Ο πρωθυπουργός απέδειξε ότι είναι ανήμπορος να διαχειριστεί αυτή την κρίση και να εγγυηθεί τη θεσμική θωράκιση της χώρας για την ασφάλεια των επικοινωνιών και των ατομικών ελευθεριών», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημ. Μάντζος (Open).

Τέλος, ο κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκε (ΑΝΤ1) επικριτικά στις επιλογές και τις κινήσεις της Κουμουνδούρου, με αφορμή ειδικά την πρόταση για προ ημερησίας συζήτηση αρχηγών στη Βουλή επί του επίμαχου ζητήματος: «Αν η αντιπολίτευση θέλει να συνδράμει στην προσπάθειά μας να βγει η αλήθεια στο φως, θα πρότεινα να μη δίνει στον κ. Μητσοτάκη ευκαιρίες για επικοινωνιακές φιέστες. Καλώ τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να διευκολύνει την κυβέρνηση οργανώνοντας διαρκώς επικοινωνιακά παιχνίδια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή