Πλεύρης: Θα εξετάσουμε επέκταση της υποχρεωτικότητας της μάσκας αν χρειαστεί

Πλεύρης: Θα εξετάσουμε επέκταση της υποχρεωτικότητας της μάσκας αν χρειαστεί

Δεν πρόκειται να ζήσουμε καταστάσεις με περιορισμούς δραστηριοτήτων όπως τα προηγούμενα χρόνια της πανδημίας, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ σημείωσε ότι η λογική που θα ακολουθηθεί, θα είναι αυτή των όσο το δυνατόν πιο ήπιων περιορισμών

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν πρόκειται να ζήσουμε καταστάσεις με περιορισμούς δραστηριοτήτων όπως τα προηγούμενα χρόνια της πανδημίας, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ σημείωσε ότι η λογική που θα ακολουθηθεί, θα είναι αυτή των όσο το δυνατόν πιο ήπιων περιορισμών.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι εκτιμάται πως δεν θα απαιτηθούν μέτρα το φθινόπωρο και τον χειμώνα, επισημαίνοντας ότι «αν χρειαστεί επέκταση στη χρήση της μάσκας σε συγκεκριμένους χώρους, θα το εξετάσουμε».

«Είμαστε στην αποκλιμάκωση αυτού του κύματος» τόνισε, ενώ σημείωσε ότι για τον Σεπτέμβριο ήδη υπάρχει ένα πλάνο για το πώς θα αναπτυχθούν κλίνες χωρίς να περιοριστούν χειρουργεία. Έκανε, δε, λόγο για συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για απλές κλίνες. «Δεν φαίνεται ότι θα πιεστούμε σε ό,τι αφορά τις ΜΕΘ», τόνισε.

Ως προς τα σχολεία, ανέφερε ότι «η λογική μας θα είναι και εκεί να πάμε σε όσο το δυνατόν πιο ήπιους περιορισμούς», προσθέτοντας ότι πριν από το άνοιγμά τους, θα υπάρξει συζήτηση με τους ειδικούς και με το υπουργείο Παιδείας.

Ο κ. Πλεύρης έκανε λόγο για μια νέα «κουλτούρα» στα μέτρα για την πανδημία: «Θα λέμε αυτά είναι τα μέτρα προστασίας, τα συστήνουμε και λέμε ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και πού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή