«Να δοθούν απαντήσεις στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής»

«Να δοθούν απαντήσεις στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής»

Με οξύτατη επίθεση στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε με δήλωσή του χθες το απόγευμα τα όσα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε για το θέμα των παρακολουθήσεων κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση. «Θέλατε ένα ΠΑΣΟΚ σε ομηρία και αποτύχατε», είπε ο Ν. Ανδρουλάκης

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με οξύτατη επίθεση στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε με δήλωσή του χθες το απόγευμα τα όσα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε για το θέμα των παρακολουθήσεων κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση. «Θέλατε ένα ΠΑΣΟΚ σε ομηρία και αποτύχατε», είπε ο Ν. Ανδρουλάκης και προανήγγειλε πως το κόμμα του θα ζητήσει να προσέλθει ο πρωθυπουργός «στην εξεταστική επιτροπή για να έρθει και να απαντήσει ευθέως σε ό,τι απέφυγε στην Ολομέλεια, επιλέγοντας ξανά ως μέθοδο διαφυγής την τοξική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα». Νωρίτερα γινόταν γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει να προσκομιστεί στην Επιτροπή Θεσμών «ο πλήρης φάκελος με όλα τα στοιχεία και τα σχετικά έγγραφα που αφορούν τον Ν. Ανδρουλάκη και προκάλεσαν την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του».

Ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας από βήματος Βουλής επαναδιατύπωσε ευθέως τη θέση του να επεκταθούν χρονικά οι έρευνες προκειμένου να διερευνηθούν και οι υποθέσεις «συνακροάσεων» στο τηλεφωνικό κέντρο στον Περισσό, από το 2016: «Να διερευνηθούν και αυτές οι καταγγελίες που ξεκινούν από την περίοδο της διακυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου και βεβαίως να αποδοθούν και οι ευθύνες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Θα ζητήσουμε από την εξεταστική επιτροπή να διερευνηθεί και το τι έκανε και τι κάνει η ΕΥΠ όλα αυτά τα χρόνια μετά το 2005 για να αποτρέπει την NSA» (Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ). Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε η φράση του, «είναι αλήθεια ότι το τηλέφωνό μου παρακολουθείτο από το 2015», η οποία δεν έμεινε ασχολίαστη εκείνη τη στιγμή από τον πρωθυπουργό: «Εσείς κυβερνούσατε τη χώρα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Παρέμβαση από Ανδρουλάκη για τη συζήτηση των αρχηγών – Ερευνα για τις καταγγελίες περί παρακολούθησης των γραφείων του ΚΚΕ το 2016 ζήτησε ο Δ. Κουτσούμπας.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έστρεψε τα βέλη του τόσο στη Ν.Δ. όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ: «Πενήντα χρόνια κυβερνάτε οι τρεις και η ΕΥΠ έχει γίνει κομματικό εργαλείο και όχι εθνικό», είπε ο Κυρ. Βελόπουλος.

Ο Ευ. Βενιζέλος

Ο κ. Ευ. Βενιζέλος επέμεινε με γραπτή δήλωσή του στις απόψεις του περί εξαίρεσης των βουλευτών και ευρωβουλευτών από παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, και μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει όντως κάποια θεσμική συναίνεση για την υπέρβαση του νοσηρού κλίματος, πρέπει να σέβεται τους στοιχειώδεις κανόνες ερμηνείας του Συντάγματος. Αλλιώς δεν θα μπορέσει να βρει νομικό θεμέλιο για μια ρύθμιση που θα εφαρμόζει το Σύνταγμα και θα του επιτρέψει να αποσείσει την κατηγορία ότι όλα τα πολιτικά πρόσωπα τελούν υπό την απειλή δήθεν νομότυπης “επισύνδεσης” στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή