ΣΥΡΙΖΑ: Συσκέψεις με «μενού» τη ΔΕΘ

ΣΥΡΙΖΑ: Συσκέψεις με «μενού» τη ΔΕΘ

Με το ερώτημα κατά πόσον η υπόθεση των παρακολουθήσεων μπορεί να επηρεάσει το πολιτικό περιβάλλον μπαίνουν τα κόμματα στη φθινοπωρινή μάχη

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το ερώτημα κατά πόσον η υπόθεση των παρακολουθήσεων μπορεί να επηρεάσει το πολιτικό περιβάλλον μπαίνουν τα κόμματα στη φθινοπωρινή μάχη. Οι πρώτες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν μετά τη γνωστοποίηση του θέματος των επισυνδέσεων στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη δείχνουν ότι η Ν.Δ. διατηρεί το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου κατά 8,5% (Marc – «Πρώτο Θέμα») και κατά 6,3% (GPO – «Τα Νέα»). Ολες οι δυνάμεις συμφωνούν πως μέσα από τις εξελίξεις στην εξεταστική επιτροπή, αλλά και από την παρουσία των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ, θα αποτυπωθούν με μεγαλύτερη σαφήνεια οι τελικοί συσχετισμοί.

Ο «πρωινός καφές» της Δευτέρας στην Κουμουνδούρου, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», έγινε παρουσία της Εφης Αχτσιόγλου και του Αλέξη Χαρίτση με βασικό «μενού» τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στη συμπρωτεύουσα το διήμερο 17-18 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη συνάντηση αναφέρθηκε η σημασία της φετινής έκθεσης, καθώς θα είναι η τελευταία που θα γίνει, όπως σημείωσαν, με τη Ν.Δ. στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση.

Ο στόχος είναι ο Αλέξης Τσίπρας να απευθυνθεί στην κοινωνία ως ο «εν αναμονή πρωθυπουργός», καταθέτοντας πολύ συγκεκριμένες προτάσεις. Βάζοντας τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές, στην Κουμουνδούρου επιθυμούν το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στο Βελλίδειο να είναι στιβαρό, με δεσμεύσεις περιορισμένες σε αριθμό, που θα περιγράφουν τη βούληση του κόμματος για κοινωνική δικαιοσύνη και μια νέα αντίληψη για την πολιτική.

Ο κ. Τσίπρας σχεδιάζει να προβεί σε περιορισμένες σε αριθμό εξαγγελίες που, όπως λέγεται, θα περιγράφουν τη βούληση για κοινωνική δικαιοσύνη.

Είναι σαφές πως η βάση του κειμένου του Αλέξη Τσίπρα θα αφορά την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια, τις πολιτικές της κυβέρνησης που οδηγούν στη φτωχοποίηση, καθώς και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Η εισήγηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να ολοκληρωθεί αφού πραγματοποιηθούν μια σειρά από συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς.

Ηδη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει να σηκώνουν ξανά τους τόνους απέναντι στο Μαξίμου για τα ζητήματα της οικονομίας. Ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, τόνισε: «Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν, η Ελλάδα είναι πρώτη στην αύξηση του κόστους ενέργειας για τις επιχειρήσεις και τρίτη για τα νοικοκυριά. Αρα είμαστε ήδη σε ένα σημείο μη βιώσιμο». Ο εκπρόσωπος Τύπου της Κουμουνδούρου πρόσθεσε ότι «για πρώτη φορά στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, σπίτι με δύο εργαζομένους δεν μπορεί να βγάλει τον μήνα».

Μετά την υπόθεση των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ, στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αναδείξει τα θέματα του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας. Οι τόνοι, μάλιστα, θα ανέβουν για το συγκεκριμένο θέμα από τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος είναι ήδη εδώ και μέρες σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους τομεάρχες καθώς, πέρα από τις προτάσεις για τη φορολογία, τόσο η δημόσια Παιδεία όσο και η Υγεία θα είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή