Θεωρείο: Παρέλαση βουλευτών στο Μαξίμου

Θεωρείο: Παρέλαση βουλευτών στο Μαξίμου

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήθος βουλευτών περνάει τις τελευταίες ημέρες το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, έχοντας τετ α τετ όχι μόνο με τον νέο υφυπουργό Γιάννη Μπρατάκο, αλλά και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οπως έχει επισημάνει η στήλη δις, η υπόθεση των παρακολουθήσεων οδηγεί εκ των πραγμάτων στην ανάγκη σύσφιγξης των σχέσεων κυβέρνησης και Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία είναι αυτή που δίνει τη μάχη του σταυρού στις εκλογικές περιφέρειες.

Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο ο πρωθυπουργός γίνεται απευθείας κοινωνός τόσο της κατάστασης ανά την Ελλάδα όσο και των εσωτερικών ισορροπιών της παράταξης, καθώς ο κάθε βουλευτής τού εκφράζει (και) τα παράπονά του για την εκλογική του περιφέρεια.

Στο τραπέζι τα υποβρύχια

Την υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ανα Λούρμαν θα υποδεχθεί σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ανταποδίδοντας τη φιλοξενία που του επιφύλαξε η γερμανική πλευρά τον περασμένο Ιούλιο κατά την επίσκεψή του στην Μπούντεσταγκ. Το μεσημέρι οι δύο υπουργοί θα παρακαθήσουν σε γεύμα εργασίας, όπου θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν εφ’ όλης της ύλης, με το ενδιαφέρον για την ελληνική πλευρά να επικεντρώνεται στο θέμα της πώλησης των γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία, αλλά και των επανορθώσεων. Το Βερολίνο δείχνει προσώρας πως αντιμετωπίζει το θέμα πιο θετικά για την Αθήνα, κάτι που μένει βεβαίως να αποδειχθεί και στην πορεία.

Εκλεισε τον ανασχηματισμό

Ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκε στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε και μία ακόμη είδηση: έκλεισε κάθε σενάριο ανασχηματισμού, καθώς απευθυνόμενος στους υπουργούς τούς ζήτησε να συνδράμουν πολιτικά έως τις εκλογές, κάτι που ελαχιστοποιεί έως εκμηδενίζει τις πιθανότητες αλλαγής του σχήματος.

Στο 3%

Τη φράση «θα γυρίσετε στο 3%» είχαμε συνηθίσει να την ακούμε συνήθως από στελέχη της Ν.Δ., ή και του ΠΑΣΟΚ, όταν απευθύνονταν προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Χθες είχε διαφορετικό αποδέκτη, καθώς την ακούσαμε από υπουργό της Ν.Δ. προς στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα ο Αδωνις Γεωργιάδης, έπειτα από έντονη αψιμαχία που είχε με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, του είπε στο τέλος: «Πάρτε 3% να ησυχάσουμε. Αντε. Να τελειώνουμε». Το ενδιαφέρον είναι πως ο αποδέκτης υπήρξε υφυπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά και εκ των κορυφαίων του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου, που αποτυπώνει το πόσο έχει διαρραγεί πλέον το μέτωπο μεταξύ των δύο κομμάτων.

Μετά τον Τσίπρα

Μετά την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ αναμένεται να ξεκινήσει το κυρίως κομμάτι της εξεταστικής επιτροπής. Αυτό προσδιορίζεται, δηλαδή, περίπου στις 20 Σεπτεμβρίου. Εάν η Εξεταστική κρατήσει ενάμιση με δύο μήνες, τότε εντός του Νοεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί.

Τοπικές μάχες

Πραγματικές μάχες δίνονται το τελευταίο διάστημα σε πολλά δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια με το θέμα των παρακολουθήσεων. Η αντιπολίτευση επιχειρεί να φέρει το θέμα προς ψήφιση, κάτι που οι διοικήσεις κατά κανόνα αρνούνται, καθώς η τοξικότητα θα μεταφερθεί και στα τοπικά συμβούλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή