Θεωρείο: Στο επίκεντρο η Θράκη

Θεωρείο: Στο επίκεντρο η Θράκη

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη Θράκη θα επισκεφθεί η Ντόρα Μπακογιάννη από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου θα παρακολουθήσει την ομιλία του πρωθυπουργού. Η παρουσία της εντάσσεται στο πλαίσιο των επισκέψεων που οργανώνει η Ν.Δ. σε όλη την Ελλάδα και η Ντόρα θα βρεθεί στη Θράκη ως πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξή της, όπου θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς και στελέχη του κόμματος, ενώ θα επισκεφθεί και μειονοτικά χωριά στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη. Η πρώην υπουργός γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή και τα προβλήματα των κατοίκων, γι’ αυτό και πολλές από τις προτάσεις του πορίσματος της διακομματικής για την ανάπτυξη της Θράκης εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης. Την κ. Μπακογιάννη θα συνοδεύουν ο τοπικός βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο Τάσος Χατζηβασιλείου και ο Δημήτρης Καιρίδης.

Ανασκεύασε για να μη διαγραφεί

Aυστηρό τηλεφώνημα από το ιδιαίτερο γραφείο του Νίκου Ανδρουλάκη έλαβε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν μετά τον σάλο που προκλήθηκε από ποστ του στα social media όπου χαρακτήριζε ως «τουρκική» τη μειονότητα και παρείχε υποστήριξη στον ψευδομουφτή της Ξάνθης. Από το ΠΑΣΟΚ τού διεμήνυσαν πως η διαγραφή του είναι έτοιμη εάν δεν ανασκευάσει πλήρως. Οπερ και εγένετο. «Ανασκευάζω πλήρως το περιεχόμενο πρόσφατης ανάρτησής μου, η οποία έχει ήδη αποσυρθεί από όλους τους λογαριασμούς μου στα κοινωνικά δίκτυα», αναφέρει ο μουσουλμάνος βουλευτής, προσθέτοντας πως «σέβομαι απολύτως και ανεπιφύλακτα το Σύνταγμα της Ελλάδας και την ελληνική νομοθεσία, που ρυθμίζει ειδικά τον θεσμό της μουφτείας, μετά και την πρόσφατη τροποποίηση, την οποία ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στήριξα και δημόσια μέσα στη Βουλή».

Ανοίγει παράθυρα

Η φράση του Ανδρέα Λοβέρδου πως η ομιλία Καραμανλή στα Ανώγεια θύμισε τον «τσιπροκαραμανλισμό» και μάλιστα δέχεται πολλά ανήσυχα τηλεφωνήματα από φίλους του για πιθανή επάνοδο του «τσιπροκαραμανλισμού», και δεν θα το επιτρέψει, αφήνει πολλά παράθυρα. Πολλοί λένε πως τα παράθυρα αυτά φτάνουν μέχρι και τη Ν.Δ., καθώς η φήμη περί πιθανής συνεργασίας του με το κυβερνών κόμμα δεν είναι καινούργια.

Λάθος επιβράβευση

Πολλές αντιδράσεις προκαλεί η επιλογή του Κώστα Τσιάρα να «επιβραβεύσει» τη Μαριάνθη Παγουτέλη με τη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, καθώς πρόκειται για μια δικαστικό με εκπεφρασμένες αντισημιτικές θέσεις. Η δικαστικός είχε μειοψηφήσει στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού υπέρ της αθώωσης του Κωνσταντίνου Πλεύρη κατά τη γνωστή δίκη για το βιβλίο του «Εβραίοι, όλη η αλήθεια», ενώ κατά το παρελθόν υπήρχαν δημοσιεύματα που έλεγαν πως διατηρεί blog με αντισημιτικό περιεχόμενο και απόψεις, όπως ότι τους Εβραίους έπρεπε να τους είχε εξοντώσει όλους ο Χίτλερ.

Θέλουν τον Μπλέτσα Επικρατείας

Τον κορυφαίο επιστήμονα Μιχάλη Μπλέτσα, διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT, θέλουν στο Μέγαρο Μαξίμου για την έδρα των αποδήμων στο Επικρατείας του κόμματος. Η πολιτική δεν είναι «ξένη» προς τον κ. Μπλέτσα, καθώς κατά το παρελθόν είχε συνεργαστεί με τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ διατηρεί στενή σχέση και με την Αννα Διαμαντοπούλου.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή