Κλιμακώνει τη στρατηγική των fake news η Τουρκία – Μιλά και πάλι για «εκπαίδευση τρομοκρατών» στην Ελλάδα

Κλιμακώνει τη στρατηγική των fake news η Τουρκία – Μιλά και πάλι για «εκπαίδευση τρομοκρατών» στην Ελλάδα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tη στρατηγική διασποράς fake news κατά της Ελλάδας εντείνει η Τουρκία, διατηρώντας την ως βασική πτυχή της κλιμάκωσης της ρητορικής της απέναντι στην Αθήνα. 

Αυτή τη φορά η Άγκυρα αναφέρεται σε σύλληψη ενός άνδρα, τον οποίο κατονομάζει ως «τρομοκράτη» που ανήκει στο PKK και κατηγορείται ότι προετοίμαζε επιθέσεις. 

Tόσο τα τουρκικά ΜΜΕ, όσο και ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού υποστηρίζουν ότι ο συλληφθείς εκπαιδεύτηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Λαύριο, όπως ισχυρίζεται ο Σοϊλού σε ανάρτησή του στο Twitter. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα προβαίνει σε ανάλογους ανυπόστατους ισχυρισμούς. Το αφήγημα περί εκπαίδευσης «τρομοκρατών» έχουν αναδείξει πολλάκις κορυφαία στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης, ενώ μεταδίδεται και από μέσα ενημέρωσης της γείτονος. 

Ο ίδιος ο Σοϊλού, άλλωστε, είχε προβεί σε ανάλογες τοποθετήσεις πριν μερικές εβδομάδες, αλλά και τον περασμένο Φεβρουάριο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή