Σφοδρή επίθεση από Τσίπρα για την οικονομία

Σφοδρή επίθεση από Τσίπρα για την οικονομία

Αντίστροφα μετρούν στην Κουμουνδούρου για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

1' 53" χρόνος ανάγνωσης

Αντίστροφα μετρούν στην Κουμουνδούρου για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει τις τελευταίες ημέρες συνεχείς συσκέψεις με το οικονομικό επιτελείο του κόμματος προκειμένου να αρχίσει σιγά σιγά να ενώνεται το παζλ της ομιλίας του το βράδυ του επόμενου Σαββάτου στο Βελλίδειο Ιδρυμα. Χθες βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης. Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν αξιοποίησε τις δυνατότητες που είχε για να δημιουργήσει μια ασπίδα προστασίας προς τη μεσαία τάξη και τις πιο ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. «Τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας είναι πιο δύσκολα από ό,τι ένα χρόνο πριν», τόνισε. Συμπλήρωσε πως «έχουμε τεράστιο και αυξανόμενο χρέος δημόσιο και ιδιωτικό, μεγάλα και αυξανόμενα εμπορικά ελλείμματα, πλέον έχουμε και υψηλά spreads, ξαναγυρνάμε σε αυτή την αγωνία». Ο κ. Τσίπρας επισήμανε προς τους φορείς πως η αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ είναι το κρίσιμο στοιχείο στο οποίο πρέπει να δώσει έμφαση η κυβέρνηση.

«Τα δεδομένα είναι πιο δύσκολα από ό,τι ένα χρόνο πριν», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε επισκεφθεί τη Βέροια, από όπου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην οικονομική πολιτική του Μαξίμου. Περιόδευσε στους κεντρικούς πεζοδρόμους, μπήκε σε καταστήματα, συνομίλησε με καταστηματάρχες και διερχόμενους πολίτες. Στις συζητήσεις που είχε μαζί τους κυρίαρχο θέμα ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια. «Εδώ και οκτώ μήνες έχουμε το ακριβότερο ρεύμα, τα ακριβότερα καύσιμα, ρεκόρ πληθωρισμού, ενώ κάθε επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ αποτελεί πραγματικό εφιάλτη για κάθε οικογένεια. Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης αδυνατεί να συνειδητοποιήσει σε τι κατάσταση βρίσκεται η πραγματική οικονομία», ανέφερε. Συνδέοντας τις ανατιμήσεις με το θέμα των παρακολουθήσεων και στοχοποιώντας τον πρωθυπουργό πρόσθεσε πως ο κ. Μητσοτάκης «μπορεί όλα αυτά τα χρόνια να ακούει τις επικοινωνίες των πολιτικών του αντιπάλων, αλλά δεν μπορεί να ακούσει την απόγνωση της κοινωνίας. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να γαντζωθεί στην καρέκλα της εξουσίας αξιοποιώντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο».

Οπως και στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές με την απλή αναλογική, όποτε και αν αυτές λάβουν χώρα, και ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης είναι η μόνη ελπίδα για να αποκατασταθεί το κράτος δικαίου και η δημοκρατία και να μπει ένα ανάχωμα προστασίας για την κοινωνική πλειοψηφία».