Η Αθήνα απαντά στον Τσαβούσογλου: Ρητορικοί παροξυσμοί εσωτερικής κατανάλωσης

Η Αθήνα απαντά στον Τσαβούσογλου: Ρητορικοί παροξυσμοί εσωτερικής κατανάλωσης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης

Μιλώντας για «ρητορικούς παροξυσμούς», η Αθήνα απάντησε μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος είχε απευθύνει… νουθεσίες και προειδοποιήσεις προς την Ελλάδα, με δηλώσεις του νωρίτερα από την Άγκυρα.

Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών «στους ρητορικούς παροξυσμούς της Άγκυρας δίνουμε τη σημασία που τους πρέπει».

Απέδωσε τη ρητορική Τσαβούσογλου «σε εσωτερική κατανάλωση ή σε μια προσπάθεια να κατασκευάσουν μια πραγματικότητα που βασίζεται σε μυθεύματα».

Επανέλαβε, στο ίδιο πλαίσιο, ότι σε κάθε περίπτωση «η κυβέρνηση απαντά όπως πρέπει και όπου πρέπει με τον κατάλληλο τρόπο» τονίζοντας ότι «η χώρα μας υπεύθυνα, αποφασιστικά, είναι παράγων σταθερότητας».

Οι προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου

Υπενθυμίζεται ότι στις δηλώσεις του, ο Τούρκος ΥΠΕΞ «προειδοποίησε» την Ελλάδα να μην ξεκινήσει μια περιπέτεια για λογαριασμό άλλων, όπως είπε. 

«Ο Έλληνας ακόμα έχει φαγούρα. Αν ξεκινήσετε μια περιπέτεια για λογαριασμό άλλων, θα υποστείτε τις συνέπειες, όπως συνέβη και στο παρελθόν. Αυτή είναι μια προειδοποίηση προς την Ελλάδα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

 «Πριν από 951 χρονιά με την μάχη του Ματζικέρτ, κάναμε πατρίδα μας την Ανατολία. Αυτό είναι το πνεύμα που 100 χρόνια προστάτεψε την πατρίδα, το ίδιο πνεύμα υπάρχει και σήμερα», είπε ακόμη, συνεχίζοντας σε ιδιαίτερα επιθετικό ύφος: 

«Γι’ αυτό μαζέψτε τα μυαλά σας, συνέλθετε… Το λέμε κυρίως στην Ελλάδα. Μη γίνεστε όργανα άλλων, μη συνεχίζετε τις προκλήσεις. Διότι η φιλία της Τουρκίας είναι καλή, αλλά η εχθρότητα της είναι τραγική».