Εξεταστική για παρακολουθήσεις – Π. Κοντολέων: «Εάν ήταν αναγκαίο θα έκανα και πάλι το ίδιο»

Εξεταστική για παρακολουθήσεις – Π. Κοντολέων: «Εάν ήταν αναγκαίο θα έκανα και πάλι το ίδιο»

Τι είπε στην Εξεταστική για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Π. Κοντολέων – Η ΕΥΠ δεν έχει παράνομα λογισμικά, διαβεβαιώνει ο Θεμ. Δεμίρης.

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον ισχυρισμό ότι η παρακολούθηση του τηλεφώνου του Ν. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ έγινε νόμιμα και για εθνικούς λόγους, τους οποίους ωστόσο επικαλούμενος το απόρρητο –για πολλοστή φορά– δεν προσδιόρισε, καθώς και με την επισήμανση πως θα το έκανε ξανά αν κρινόταν αναγκαίο, ο τέως διοικητής της υπηρεσίας Π. Κοντολέων ολοκλήρωσε χθες το απόγευμα την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις παρακολουθήσεις.

Ο τέως διοικητής της ΕΥΠ φέρεται επίσης να σημείωσε πως δεν είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό, αλλά ούτε τους Γρ. Δημητριάδη και Γ. Γεραπετρίτη για την υπόθεση Ανδρουλάκη, συμπληρώνοντας πως με τον παραιτηθέντα γ.γ. του πρωθυπουργού και με τον υπουργό Επικρατείας είχε συχνή επικοινωνία για οργανωτικά ή και ζητήματα ρουτίνας.

Οπως παγίως συμβαίνει, τα κόμματα ερμηνεύουν με διαφορετικό τρόπο τα διαδραματιζόμενα και σε αυτή την εξεταστική επιτροπή: από την πλευρά της πλειοψηφίας υποστηρίζεται ότι αποδείχθηκε «άνθρακας ο θησαυρός» για εκείνους οι οποίοι επένδυσαν στην κατάθεση του κ. Κοντολέοντος και πρόσθεταν πως ο πραγματικός θησαυρός βρίσκεται στα όσα αποκαλύφθηκαν μία ημέρα νωρίτερα, αναφορικά με την υπόθεση της παρακολούθησης του πρώην προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ και στελέχους των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Πιτσιόρλα, από την τότε ΕΥΠ.

Στο θέμα αναφέρθηκε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Σύμφωνα με αυτά που βλέπουμε σε δημοσιεύματα, καταλαβαίνει κανείς ότι για άλλα πράγματα πήγαινε η Εξεταστική και άλλα βγαίνουν στην επιφάνεια».

Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκφράστηκε μέσω δήλωσης του Δ. Τζανακόπουλου, εκτιμά πως «αποδείχθηκε από την εξέταση του κ. Κοντολέοντα ότι η επίκληση του απορρήτου γίνεται ώστε να μην απαντηθούν συγκεκριμένα ερωτήματα τα οποία θα εξέθεταν προσωπικά τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη».

Οι εργασίες της επιτροπής, που συχνά διακρίνονται από εκρηκτικές φραστικές συγκρούσεις βουλευτών της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίστηκαν με την κατάθεση του νυν διοικητή της ΕΥΠ, η οποία διεκόπη και θα συνεχιστεί την Τρίτη. Πριν από τη διακοπή, πληροφορίες φέρουν τον Θεμ. Δεμίρη να σημειώνει ότι δεσμεύεται από το απόρρητο όσον αφορά τις υποθέσεις της υπηρεσίας, να λέει επίσης ότι η ΕΥΠ δεν έχει παράνομα λογισμικά και μεταξύ άλλων να υποστηρίζει και εκείνος από την πλευρά του ότι η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη.

Σε ό,τι αφορά μια ενδεχόμενη νέα έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών κατόπιν αιτημάτων από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ, αν και υπήρξαν πληροφορίες περί διαφωνίας της πλειοψηφίας, ο κ. Οικονόμου χθες ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που προβλέπονται να συγκληθούν».

Τέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πιτσιόρλας επανέλαβε πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την παρακολούθησή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή