Εξεταστική για παρακολουθήσεις: Εν αναμονή της κατάθεσης Ράμμου

Εξεταστική για παρακολουθήσεις: Εν αναμονή της κατάθεσης Ράμμου

Σήμερα στην επιτροπή θα συνεχιστεί η εξέταση του νυν διοικητή της ΕΥΠ Θεμ. Δεμίρη

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συνέχεια της κατάθεσης του διοικητή της ΕΥΠ Θεμ. Δεμίρη σήμερα και, βάσει του αρχικού προγραμματισμού, αμέσως μετά εκείνης του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών Χρ. Ράμμου, η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές συμπληρώνει αυτές τις ημέρες περισσότερο από το μισό τής κατ’ αρχήν μηνιαίας διάρκειας εργασιών προκειμένου να συντάξει το πόρισμά της προς την εθνική αντιπροσωπεία.

Δεδομένου ότι έως και σήμερα όσοι προσήλθαν για να απαντήσουν σε ερωτήσεις είναι διοικητές της Υπηρεσίας και επικαλέστηκαν λιγότερο ή περισσότερο το απόρρητο αναφορικά με τις λειτουργίες της ΕΥΠ, το ενδιαφέρον –κυρίως από πλευράς της αντιπολίτευσης– επικεντρώνεται στο πρόσωπο του κ. Ράμμου και στα όσα θα πει ενώπιον της επιτροπής. Υπενθυμίζεται ότι ήταν από έλεγχο τον οποίο πραγματοποίησε η ΑΔΑΕ στον τηλεφωνικό πάροχο που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που προέκυψε πως τον κ. Ν. Ανδρουλάκη παρακολουθούσε η ΕΥΠ, με πρωτοβουλία της οποίας είχε κινηθεί η διαδικασία άρσης του απορρήτου. Σημειώνεται, παράλληλα, ότι η ΑΔΑΕ έχει ξεκινήσει ελέγχους για τις υποθέσεις των παρακολουθήσεων τόσο στην ΕΥΠ όσο και –όπως δημοσιεύθηκε στην «Κ», 15/9– στη Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ. και στην Αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με τον προαναφερθέντα προγραμματισμό, μετά τον κ. Ράμμο αναμένεται να κληθούν η επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρα Ρογκάκου, οι νόμιμοι εκπρόσωποι των εταιρειών Krikel και Intellexa, καθώς και ο κ. Ανδρουλάκης. Τα στελέχη της πλειοψηφίας στην Εξεταστική είχαν σημειώσει κατά την έναρξη των εργασιών ότι ο κατάλογος των μαρτύρων είναι «δυναμικός» και θα μπορούσε, αναλόγως των εξελίξεων, να εμπλουτιστεί.

Στο πλαίσιο αυτό, και με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν εκφράσει εντονότατη κριτική για το γεγονός ότι εξαρχής δεν έγιναν αποδεκτές δικές τους προτάσεις για κλήση συγκεκριμένων μαρτύρων, που την κατάθεσή τους θεωρούν απαραίτητη, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ζητήσει και την κλήση του βουλευτή του Χρ. Σπίρτζη, μετά τη γνωστή καταγγελία του περί και δικής του παρακολούθησης. Παραμένει αβέβαιο αν και αυτό το αίτημα θα γίνει αποδεκτό από τη «γαλάζια» πλειοψηφία.

Σημειώνεται, τέλος, ότι χθες ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και στέλεχος των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Στ. Πιτσιόρλας κατέθεσε μήνυση για «όσα είπε και έπραξε εναντίον μου», όπως ανέφερε, κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή