Θεωρείο: Στο Ισραήλ ο Ερντογάν

Θεωρείο: Στο Ισραήλ ο Ερντογάν

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική «αποκάλυψη» προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε εκδήλωση Αμερικανοεβραίων στη Νέα Υόρκη, η οποία μάλιστα διοργανώθηκε από την τουρκική πρεσβεία στο περιθώριο της επίσκεψης του Τούρκου ηγέτη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Σύμφωνα με το Jewish Telegraphic Agency, που επικαλείται συμμετέχοντα στη συνάντηση, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως σχεδιάζει επίσκεψη στο Ισραήλ το επόμενο διάστημα, κάτι που θα σηματοδοτήσει την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών, που είναι στον «πάγο» από το 2010. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές, ο Ερντογάν μίλησε με θερμά λόγια για τον Ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτσογκ, ο οποίος επισκέφθηκε την Τουρκία τον περασμένο Μάρτιο, εγκαινιάζοντας την επανέναρξη των διμερών σχέσεων.

Μήνυμα στην Τουρκία μέσω… ομογενών

Το κυρίως μενού θα είναι την Παρασκευή, που ο πρωθυπουργός θα απευθύνει την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ωστόσο, ο Μητσοτάκης μια γεύση έδωσε χθες, κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσαν προς τιμήν του οι ομογενείς στη Νέα Υόρκη. «Θα μιλήσω για την Τουρκία την Παρασκευή», είπε και πρόσθεσε: «Εδώ θα πω μόνο ένα πράγμα: Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί μπούλινγκ από καθέναν. Εμείς κινούμαστε πάντα με γνώμονα το διεθνές δίκαιο», κατέληξε ο πρωθυπουργός, προϊδεάζοντας πως δεν θα αφήσει αναπάντητα τα όσα λέει από προχθές ο Τούρκος πρόεδρος στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ικανοποίηση για την Πρόεδρο

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι μαθαίνω πως είναι στη Χαρ. Τρικούπη μετά τη συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οπως έλεγαν συνεργάτες του προέδρου, η κ. Σακελλαροπούλου κράτησε πολύ θετική στάση, ζητώντας ουσιαστικά την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης έως τις εκλογές. Αυτό είναι που ουσιαστικά θέλουν και στο ΠΑΣΟΚ.

Επανασύνδεση

Ενα ξεχωριστό τετ α τετ μού μετέφεραν πως έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, πολλοί είδαν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Εφη Αχτσιόγλου να συνομιλούν σε πολύ θερμό κλίμα, ένδειξη γεφύρωσης ενός μεγάλου χάσματος που είχε ανοίξει το προηγούμενο διάστημα. Υπενθυμίζεται πως η Αχτσιόγλου ανήκε στους «53+» του Ευκλείδη, αλλά σταδιακά απομακρύνθηκε και εντάχθηκε στην ομάδα των λεγόμενων «προεδρικών».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή