Εξεταστική για παρακολουθήσεις: «Πόλεμος» στον απόηχο της κατάθεσης Ράμμου

Εξεταστική για παρακολουθήσεις: «Πόλεμος» στον απόηχο της κατάθεσης Ράμμου

Διαφορετικές οι «ερμηνείες» των κομμάτων για όσα είπε στην Εξεταστική της Βουλής – Σύγκρουση και για τον τρόπο κατάθεσης της εκπροσώπου της Intellexa

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν μέσω αντιπαραθέσεων «κύκλων» των δύο μεγαλύτερων κομμάτων αναφορικά με όσα ελέχθησαν από τον κ. Χρ. Ράμμο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές, με βουλευτές της Ν.Δ. από τη μια, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ από την άλλη να προβαίνουν σε πλήρως αντικρουόμενες μεταξύ τους δηλώσεις, αλλά και το ΚΚΕ να καταγγέλλει τα τρία κόμματα για υποκριτική στάση, ολοκληρώθηκε χθες η κατάθεση του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Από τον χώρο της γαλάζιας πλειοψηφίας σημειωνόταν πως ο κ. Ράμμος υποστήριξε για τον φάκελο της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ πως δεν μπορεί να γνωρίζει αν έχει καταστραφεί. Παράλληλα, σύμφωνα με ορισμένες πηγές ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ υποστήριξε ότι η Αρχή δεν έχει βρει τίποτα μέχρι στιγμής για περιπτώσεις παρακολούθησης πολιτικών από τα έξι κόμματα που έχουν προβεί σε καταγγελίες (σύμφωνα με άλλη εκδοχή είπε απλώς ότι δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή του περίπτωση άλλης παρακολούθησης πολιτικού, ούτε για νόμιμες επισυνδέσεις ούτε με το παράνομο λογισμικό Predator, λέγοντας ότι εκκρεμεί διαδικαστικά η περίπτωση του κ. Κυρ. Βελόπουλου). «Με όσα ακούσαμε σήμερα κατέρρευσαν όλες οι χθεσινές διαρροές και τα fake news ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ», ακούστηκε να σχολιάζει ο κ. Δ. Μαρκόπουλος (Ν.Δ.).

Στον αντίποδα και απαντώντας στα προαναφερόμενα, την ώρα μάλιστα που ακόμη βρισκόταν σε εξέλιξη η κατάθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ, κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριζαν πως η Ν.Δ. μέσα σε πανικό προσπαθεί να παραποιήσει την κατάθεση μάρτυρα έχοντας ως μόνο στόχο τη συγκάλυψη. Στο πλαίσιο αυτό οι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν ότι ο κ. Ράμμος μεταξύ άλλων επανέλαβε ότι η ΕΥΠ αρνήθηκε τη συνεργασία με την ΑΔΑΕ και πως αυτή τη στιγμή η ΑΔΑΕ είναι αποκλεισμένη από τον έλεγχο. «Μετά την εξέταση και του προέδρου της Αρχής προκύπτει ότι έχουμε να κάνουμε πλέον αποδεδειγμένα με ένα δίδυμο σκάνδαλο. Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και το σκάνδαλο της συγκάλυψης των ευθυνών και των εντολών Μητσοτάκη», σχολίασε ο κ. Δ. Τζανακόπουλος.

Για «βαθύ σκοτάδι παντού» έκανε λόγο από πλευράς του ΠΑΣΟΚ η κ. Ευαγγελία Λιακούλη. Για «μεθοδευμένη και απαράδεκτη συγκάλυψη» μιλάει και το ΚΚΕ μέσω ανακοίνωσής του, πλην όμως «δείχνει» και προς τα τρία μεγαλύτερα κόμματα: «Την ευθύνη για αυτή τη συγκάλυψη στην Εξεταστική την έχουν από κοινού Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που ήθελαν μια Εξεταστική όχι για να δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις σε όλες τις υποθέσεις, αλλά κυρίως “τροφή” στην κοκορομαχία τους».

Στην αρχή της συνεδρίασης επικράτησε ένταση με αντικείμενο τον τρόπο εξέτασης της εκπροσώπου της εταιρείας Intellexa (στο πλαίσιο της έρευνας για το Predator), καθώς δήλωσε αδυναμία προσέλευσης ευρισκόμενη στο εξωτερικό. Το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, πρότεινε να γίνει η εξέταση με τηλεδιάσκεψη, αλλά με επιλογή της πλειοψηφίας –για την οποία αντέδρασε εντόνως και ο ΣΥΡΙΖΑ– αποφασίστηκε να σταλούν γραπτές ερωτήσεις και να ληφθούν γραπτά οι απαντήσεις της μάρτυρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή