Θεοδωρικάκος: 1.500 άτομα επιχείρησαν να περάσουν χθες από τον Έβρο – Οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας

Θεοδωρικάκος: 1.500 άτομα επιχείρησαν να περάσουν χθες από τον Έβρο – Οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για οργανωμένο σχέδιο προώθησης μεταναστών στα ελληνικά σύνορα από την πλευρά της Τουρκίας έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Χθες περίπου 1.500 άτομα επιχείρησαν να περάσουν στη χώρα μας από τα σύνορα στον Έβρο και επέστρεψαν πίσω όταν διαπίστωσαν την ισχυρή παρουσία μέτρων αποτροπής, ανέφερε συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Θέλω να είναι ξεκάθαρο, ότι οργανωμένο σχέδιο από την πλευρά της Τουρκία είναι προφανές ότι υπάρχει, σε πλείστες όσες περιπτώσεις τους φέρνουν οχήματα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής. Δεν το λες ούτε αυθόρμητο, ούτε ανοργάνωτο αυτό»,  τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι η «απειλή» επί του παρόντος δεν έχει πάρει τη μορφή που είχε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020. «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση για να μην επιτρέψουμε να υπάρξει το παραμικρό», σημείωσε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ακόμη ότι χθες συμφώνησε με τον Βούλγαρο ομόλογό του, ότι Αθήνα και Σόφια θα συντονίσουν και θα ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για να ανταποκριθούν, όπως τόνισε, στην κοινή πρόκληση της εργαλειοποίησης των μεταναστών από την Τουρκία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή