Θεωρείο: Ούτε ματιά

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της δεξίωσης που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος στον Λευκό Οίκο προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στην εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ηγέτες είχαν συνομιλία πέρα από τα όρια του κοινωνικού χαρακτήρα της δεξίωσης. Να θυμίσω πως ο κ. Μπάιντεν ξέρει πολύ καλά τα ελληνοτουρκικά. Αντίθετα, ο Ερντογάν δεν είδε τον Μπάιντεν και το επεσήμανε ο ίδιος στους δημοσιογράφους. Οσον αφορά πιθανό τετ α τετ του Τούρκου με τον Ελληνα πρωθυπουγό, ούτε λόγος, καθώς δεν αντάλλαξαν ούτε ματιά, αφού ο κ. Ερντογάν απέφυγε ακόμα και να πλησιάσει προς τη μεριά που ήταν ο κ. Μητσοτάκης.

«Kρυφό» στοιχείο δημοσκοπήσεων

Στις δημοσκοπήσεις άπαντες κοιτούν τις πιο «γνωστές» κάρτες, όπως είναι η πρόθεση ψήφου ή η καταλληλότητα για πρωθυπουργός. Υπάρχουν και άλλες, οι οποίες δείχνουν τις τάσεις που επικρατούν στην κοινωνία και διαμορφώνουν τελικά το αποτέλεσμα. Μια τέτοια ερώτηση, που θεωρώ πως έχει πάντα μεγάλο ενδιαφέρον, είναι «ποιο κόμμα δεν θα θέλατε να δείτε κυβέρνηση». Σε αυτό το ερώτημα –όσες δημοσκοπήσεις το θέτουν– προηγείται πάντα ο… ΣΥΡΙΖΑ και έπεται η Ν.Δ. Χαρακτηριστική αυτή της Prorata, όπου το 48% δηλώνει πως δεν θέλει να ξαναδεί τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση έναντι του 43% που λέει πως δεν θέλει τη Ν.Δ.

Στην Α΄ Αθήνας

Είναι «κλειδωμένο». Ο Παύλος Γερουλάνος το τελευταίο διάστημα κινείται διαρκώς με φόντο την υποψηφιότητά του στην Α΄ Αθήνας, όπου θα έχει έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, τον Κώστα Σκανδαλίδη. Οι προβλέψεις λένε πως εφόσον το ΠΑΣΟΚ κινηθεί χαμηλά, ο Σκανδαλίδης έχει προβάδισμα για την επανεκλογή του. Εάν το ΠΑΣΟΚ ανέβει πολύ και μπει νέος κόσμος μέσα, τότε ο Γερουλάνος φαίνεται να αποκτά το προβάδισμα. Σε κάθε περίπτωση η μάχη θα είναι ενδιαφέρουσα, καθώς πρόκειται για δύο αξιοπρεπή στελέχη του κόμματος.

Τιμής ένεκεν

«Η κοινότητα του ΕΜΠ θα θυμάται με αγάπη και συγκίνηση τον Βασίλη Παπάζογλου, τον δάσκαλο, τον ερευνητή, τον άνθρωπο των βιβλιοθηκών, υποκλινόμενη στην προσφορά του». Αυτό αναφέρει το εμβληματικό ίδρυμα που τιμώντας τη μνήμη του Βασίλη Παπάζογλου, καθηγητή της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, έδωσε το όνομά του στο Κεντρικό Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου. Σε μια φορτισμένη από συγκίνηση ατμόσφαιρα, παρουσία της οικογένειάς του, οι πρυτανικές αρχές, πανεπιστημιακοί, συνεργάτες, φοιτητές και φίλοι του, εντός και εκτός ΕΜΠ, τίμησαν τον άνθρωπο που υπηρέτησε το ίδρυμα και εργάστηκε ακάματα για τη μεταρρύθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή