Δημοσκόπηση: Ο Μητσοτάκης κέρδισε τη… μάχη της Θεσσαλονίκης

Δημοσκόπηση: Ο Μητσοτάκης κέρδισε τη… μάχη της Θεσσαλονίκης

Οι πολίτες αξιολόγησαν πιο θετικά την παρουσία του στη ΔΕΘ έναντι εκείνης του Αλ. Τσίπρα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερο θετική είναι η αξιολόγηση της παρουσίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης έναντι του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της έρευνας της Pulse για τον ΣΚΑΪ. Η παρουσία του κ. Μητσοτάκη αξιολογήθηκε θετικά σε ποσοστό 39% των ερωτηθέντων, ενώ το 33% αξιολόγησε θετικά τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει μικρότερη αρνητική αξιολόγηση, 44%, έναντι 46% του κ. Τσίπρα.

Δημοσκόπηση: Ο Μητσοτάκης κέρδισε τη… μάχη της Θεσσαλονίκης-1

Ο κ. Τσίπρας συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες στους αυτοπροσδιοριζόμενους ως αριστερούς με 61% και ακολουθούν οι κεντροαριστεροί με 58%, οι κεντρώοι με 26%, οι δεξιοί με 8% και οι κεντροδεξιοί με 6%.

Οι πολίτες αξιολόγησαν πιο θετικά την παρουσία του στη ΔΕΘ έναντι εκείνης του Αλ. Τσίπρα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Περισσότερο πειστικό για τους πολίτες ήταν το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, καθώς συγκεντρώνει τη θετική γνώμη του 39% έναντι 32% που ήταν οι θετικές γνώμες για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας. Στις αρνητικές γνώμες, όσον αφορά τα μέτρα, το ποσοστό είναι ίδιο και για τους δύο, στο 40%.

Στην ιεράρχηση των ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες καταγράφεται μικρή διακύμανση πριν και μετά τη ΔΕΘ. Ειδικότερα, πριν από τη ΔΕΘ οι πολίτες κατηγοριοποίησαν ως πολύ και αρκετά σημαντικά τα ακόλουθα ζητήματα: τις αυξήσεις τιμών σε ποσοστό 84%, το ενεργειακό με 82%, τα ελληνοτουρκικά με 67% και τις τηλεφωνικές υποκλοπές με 50%. Μετά την παρουσία του πρωθυπουργού, η σειρά δεν άλλαξε και τα ποσοστά διαμορφώθηκαν σε 83%, 79%, 65% και 51%, αντιστοίχως. Ούτε η εμφάνιση του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ άλλαξε τη σειρά των σημαντικών για τους πολίτες θεμάτων, ενώ τα ποσοστά διαμορφώθηκαν σε 83%, 82%, 65% και 47%, αντιστοίχως.

Δημοσκόπηση: Ο Μητσοτάκης κέρδισε τη… μάχη της Θεσσαλονίκης-2
Δημοσκόπηση: Ο Μητσοτάκης κέρδισε τη… μάχη της Θεσσαλονίκης-3
Δημοσκόπηση: Ο Μητσοτάκης κέρδισε τη… μάχη της Θεσσαλονίκης-4
Δημοσκόπηση: Ο Μητσοτάκης κέρδισε τη… μάχη της Θεσσαλονίκης-5
Δημοσκόπηση: Ο Μητσοτάκης κέρδισε τη… μάχη της Θεσσαλονίκης-6
Δημοσκόπηση: Ο Μητσοτάκης κέρδισε τη… μάχη της Θεσσαλονίκης-7
Δημοσκόπηση: Ο Μητσοτάκης κέρδισε τη… μάχη της Θεσσαλονίκης-8
Δημοσκόπηση: Ο Μητσοτάκης κέρδισε τη… μάχη της Θεσσαλονίκης-9
Δημοσκόπηση: Ο Μητσοτάκης κέρδισε τη… μάχη της Θεσσαλονίκης-10
Δημοσκόπηση: Ο Μητσοτάκης κέρδισε τη… μάχη της Θεσσαλονίκης-11
Δημοσκόπηση: Ο Μητσοτάκης κέρδισε τη… μάχη της Θεσσαλονίκης-12

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή