Θεωρείο: Ο Βελόπουλος και οι δημοσκοπήσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Θεωρείο: Ο Βελόπουλος και οι δημοσκοπήσεις του ΣΥΡΙΖΑ

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημοσκοπήσεις δεν διενεργεί μόνο το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και όπως έμαθα, οι μετρήσεις που φτάνουν στην Κουμουνδούρου έχουν ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο: αποτυπώνουν πως όλη η φθορά της κυβέρνησης στη Βόρεια Ελλάδα δεν πηγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στον Κυριάκο Βελόπουλο, που σε κάποιους νομούς πλησιάζει ακόμη και διψήφια ποσοστά. Τούτο αποτελεί μέγιστο πρόβλημα και για τα δύο μεγάλα κόμματα, που πρέπει να βρουν –διαφορετικούς σαφώς– τρόπους αντιμετώπισης της ανόδου της Ελληνικής Λύσης στη Βόρεια Ελλάδα.

«Υπόγεια» συνεργασία

Μένω στην Κεντροαριστερά και στη στενή συνεργασία που φημολογείται πως έχουν αναπτύξει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος και η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Λιακούλη, για την οποία σας έχω ξαναγράψει. Τούτο δεν θα το χαρακτήριζα παράδοξο, καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται αναμφίβολα στην εξεταστική επιτροπή από την ίδια όχθη. Οι πληροφορίες μου λένε, ωστόσο, πως η εν λόγω επαφή είναι πολύ πιο επιφανειακή και η πραγματική «υπόγεια» σχέση που έχει η βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ είναι με άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ: τον Νίκο Βούτση. Ενδιαφέρον, καθώς όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, οι υπόγειες και μη επαφές θα διαδραματίσουν ρόλο στο πώς θα διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό.

Ερώτηση- έκπληξη

Κλείνοντας χθες η συζήτηση στο Council on Foreign Relations, ο συντονιστής της και πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ –επί Κλίντον– Ρόμπερτ Ρούμπιν έκανε μία ερώτηση-έκπληξη, αστειευόμενος, στον Ελληνα πρωθυπουργό: «Μία ερώτηση έχω μόνο να σας κάνω, ποτέ θα κατεβείτε για πρόεδρος των ΗΠΑ;» είπε, με τον κ. Μητσοτάκη να χαμογελά για το κομπλιμέντο.

Παράλληλα τραπέζια

Εκτός από τα «θεσμικά» τραπέζια που πραγματοποιούνται, αναφέρομαι σε αυτά που κάνει ο υφυπουργός Γιάννης Μπρατάκος σε βουλευτές του κόμματος, ετοιμάζονται και άλλα μη «θεσμικά». Με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις ΗΠΑ –θα είναι σήμερα– θα δρομολογηθεί και η συνεδρίαση της Κ.Ο. Πριν από αυτή μαθαίνω πως διάφοροι «γαλάζιοι» βουλευτές θα κανονίσουν ζυμώσεις μεταξύ τους μετά φαγητού και κρασιού.

Στην Απω Ανατολή

Στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου βρίσκεται ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για να εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση, την προσεχή Τρίτη, στην τελετή εξόδιας ακολουθίας του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Αμπε, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 8 Ιουλίου, ενώ μιλούσε σε προεκλογική εκδήλωση στη Νάρα. Η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών θα αποτελέσει και προάγγελο του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Ιαπωνία, που προγραμματίζεται το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς ουκ ολίγες φορές ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επισκέπτεται προπαρασκευαστικά μια χώρα πριν πάει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Βάπτισμα πυρός

Το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη και οι συναντήσεις που πραγματοποίησε εκεί κρίνονται κάτι παραπάνω από επιτυχημένες. Και το δικό του μερίδιο σε αυτή την επιτυχία έχει ο νέος Ελληνας πρόξενος στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ο οποίος, παρά το γεγονός πως έχει αναλάβει περίπου ένα μήνα τα νέα του καθήκοντα, φρόντισε να πάνε όλα βάσει προγράμματος.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή