Θεωρείο: Τα λάθος μηνύματα και η παρέμβαση Μητσοτάκη

Θεωρείο: Τα λάθος μηνύματα και η παρέμβαση Μητσοτάκη

Oποιες διαφωνίες και αν υπάρχουν στα ανώτατα στρώματα των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πολύ λάθος να βγαίνουν προς τα έξω. Ή μάλλον, δεν είναι απλά λάθος, είναι εγκληματικό γιατί στέλνονται λανθασμένα μηνύματα εκεί που δεν πρέπει

3' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oποιες διαφωνίες και αν υπάρχουν στα ανώτατα στρώματα των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πολύ λάθος να βγαίνουν προς τα έξω. Ή μάλλον, δεν είναι απλά λάθος, είναι εγκληματικό γιατί στέλνονται λανθασμένα μηνύματα εκεί που δεν πρέπει. Απαιτείται αυτοσυγκράτηση και αν αυτή δεν είναι εφικτή, τότε η συγκράτηση πρέπει να γίνει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Λίστα ή σταυρός για την Ευρωβουλή;

Πολύς κόσµος… συνωστίζεται τελευταία στην ουρά για την επόμενη Ευρωβουλή, καθώς πλην Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου το «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο θα υποστεί, όπως όλα δείχνουν, ολικό λίφτινγκ. Την… ουρά μεγαλώνει ακόμη περισσότερο η φημολογία πως ο πρωθυπουργός θα το γυρίσει σε λίστα, συνεπώς κάποιος χωρίς κόπο μπορεί να βρεθεί τα επόμενα πέντε χρόνια στις Βρυξέλλες. Η λίστα ωστόσο δεν είναι ακόμη αποφασισμένη, καθώς προηγείται κάτι πολύ σημαντικότερο: οι εθνικές εκλογές. Συνεπώς οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις κάλπες. Αλλωστε, εκτός των άλλων μπορεί να υπάρξουν και μεταγραφές από άλλα κόμματα που περιπλέκουν την κατάσταση για το κατά πόσον είναι καλύτερη λύση η λίστα ή ο σταυρός.

Φήμες για αλλαγές στους υφυπουργούς

Εντονη φηµολογία για αλλαγές σε θέσεις υφυπουργών μετά την επιστροφή Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες. Οι ίδιες φήμες έλεγαν πως μπορεί να δούμε αλλαγές ακόμη και στο Μαξίμου. Κρατάω –πολύ– μικρό καλάθι, καθώς οι ισορροπίες είναι λεπτές και κατά το παρελθόν έχουμε ακούσει σενάρια αλλαγών που διαψεύσθηκαν.

Τετ α τετ Καραμανλή με τον Αδωνι

Ενα πολύ ενδιαφέρον τετ α τετ είχαμε στις αρχές της εβδομάδας στο Ζάππειο σε εκδήλωση που έγινε στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου. Εκεί κάθισαν στο ίδιο τραπέζι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος κοινοποίησε όχι μία αλλά δύο φωτογραφίες μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό.

Αλλαγή στρατηγικής έδειξε η ΔΕΘ

Για τον Αλέξη Τσίπρα το μεγαλύτερο στοίχημα στη ΔΕΘ ήταν να εμφανιστεί θεσμικός και να δείξει πως απέχει πλέον από την πάλαι ποτέ ριζοσπαστική φύση του. Στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως πέτυχε τον στόχο του. Από τη ΔΕΘ υπάρχει ωστόσο και κάτι ακόμη ενδιαφέρον: ο Τσίπρας δεν στοχοποίησε προσωπικά τον Μητσοτάκη όσο άλλες φορές. Ο λόγος είναι πως θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη ξεκινήσει την αντίστροφη πορεία του στην πρωθυπουργία. Οι δημοσκοπήσεις πάντως δεν δείχνουν κάτι τέτοιο.

Μέχρι τέλους σε «ζητήματα αρχών»

Η Νίκη Κεραμέως δεν κάνει, όπως έχει δείξει, πίσω σε θέματα που θεωρεί πως έχει δίκιο και είναι «ζητήματα αρχών» όπως τα χαρακτηρίζει συχνά. Στο πλαίσιο αυτό απάντησε με αγωγή για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία των συνδικαλιστών ενάντια στη βελτιωτική αξιολόγηση και στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συστήματος PISA, στα πρότυπα σχολεία, που κρίθηκε παράνομη από τη Δικαιοσύνη.

Νέο κόμμα ανακοινώνεται σήμερα

Συχνά πυκνά σας γράφω τι γίνεται στα δεξιά της Ν.Δ. Και αυτή τη φορά έχω να σας πω για ένα νέο κόμμα. Σήμερα Δευτέρα θα ανακοινωθεί, όπως μαθαίνω, η νέα κίνηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου μαζί με την Αφροδίτη Λατινοπούλου, μετά την ατυχή συνεργασία με τους Φαήλο και Τζήμερο. Το όνομα του νέου κόμματος θα έχει κάτι με «Πατρίδα».

Συναντήσεις με… όλους

Ο Αµερικανός πρέσβης Τζορτζ Τσούνης χτίζει διαρκώς αθόρυβα προσωπικές σχέσεις εμπιστοσύνης με αρκετούς παράγοντες της πολιτικής ζωής του τόπου, από διάφορους χώρους. Και όχι απαραίτητα ενεργούς. Ούτε μόνο με αυτούς που θα περίμενε κανείς. Και από όσα μου λένε τους κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι ο Αμερικανός διπλωμάτης μιλάει πολύ καθαρά, νοιάζεται για την Ελλάδα και επίσης γνωρίζει πολύ καλά –και φαίνεται– την αμερικανική πολιτική σκηνή. Αρκετοί από εκείνους δε, που είχαν σπεύσει να τον υποτιμήσουν πριν ακόμη φτάσει στην Αθήνα μοιάζουν να αλλάζουν γνώμη. Αν και του επισημαίνουν ότι είναι πάντοτε μία δύσκολη χώρα για ξένους διπλωμάτες.

Επιστροφή στα παλιά

Οπως φαίνεται, είναι πιθανόν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος να καταφέρει να επιστρέψει ως υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών στις επόμενες εκλογές, ανακατεύοντας και την τράπουλα στην πρώτη –παραδοσιακά και σημειολογικά– εκλογική περιφέρεια της χώρας.

Ετοιμάζεται για τα κανάλια

Στην «Κ» της Κυριακής μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικό ρεπορτάζ των σεναρίων για τον επόμενο κυβερνητικό εκπρόσωπο την περίοδο των εκλογών. Ενα από τα ονόματα που έχουν «παίξει» είναι αυτό του Νίκου Χαρδαλιά. Ο ίδιος πάντως λέει σε συνομιλητές του πως θα συνδράμει το κόμμα σε επίπεδο οργανωτικό, δεν τον ενδιαφέρει να είναι υποψήφιος και θα έβλεπε θετικά τη μεταπήδησή του το 2024 στην Eυρωβουλή. Το βέβαιο είναι πάντως ότι ο Χαρδαλιάς θα είναι ένα από τα πρόσωπα στις εκλογές που θα δώσουν τηλεοπτικές μάχες, καθώς ανεξαρτήτως θέσης δεν θα έχει περιορισμό εμφανίσεων.

Θεωρείο: Τα λάθος μηνύματα και η παρέμβαση Μητσοτάκη-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή