ΣΥΡΙΖΑ: Δυσαρέσκεια για τον Π. Πολάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Δυσαρέσκεια για τον Π. Πολάκη

Ψηλά στην ατζέντα των επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η χθεσινή ομιλία του Παύλου Πολάκη στη Βουλή.

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψηλά στην ατζέντα των επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η χθεσινή ομιλία του Παύλου Πολάκη στη Βουλή. Στην Κουμουνδούρου είχαν κάνει «σημαία» τη μελέτη του καθηγητή Θεόδωρου Λύτρα, που όπως υποστήριζαν αναδείκνυε την αποδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας. Ο βουλευτής Χανίων, χύνοντας για άλλη μία φορά «την καρδάρα με το γάλα», επανέφερε τις θέσεις του για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων προκαλώντας αναταραχή στο κόμμα. Νέα μουρμούρα ξέσπασε στην αξιωματική αντιπολίτευση για τον χρόνο που επέλεξε ο κ. Πολάκης να ξαναδιατυπώσει τις απόψεις του, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Ξανθό. Το «άδειασμα» από τον πρώην «συγκάτοικό» του στην οδό Αριστοτέλους ήταν αναπόφευκτο, αφού ο Θάνος Πλεύρης δεν θα άφηνε μέσα στην Ολομέλεια αναξιοποίητη μια τέτοια «πάσα».

Χωρίς να υπάρξει κάποια παρέμβαση από τα ανώτερα κλιμάκια της κοινοβουλευτικής ομάδας, παρά μόνο ένα έντονο «άρωμα» δυσαρέσκειας, ο Παύλος Πολάκης μπορεί να εμφανίστηκε εξίσου αψύς στη χθεσινή παρέμβασή του στη Βουλή, ωστόσο δεν ενόχλησε με όσα είπε. «Τι σας έλεγα εγώ; Γιατί ποντάρετε, βρε άσχετοι και ανίκανοι, όλα τα όπλα μόνο στο εμβόλιο; Αυτό έχει ενδείξεις, βοηθάει, αλλά όταν ο άλλος αρρωσταίνει, θέλει θεραπείες, θέλει ΜΕΘ, θέλει προσωπικό. Αυτό δεν κάνατε», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβάνοντας και το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για κατάρρευση της λειτουργίας των νοσοκομείων κατά την περίοδο έξαρσης της COVID-19.

Συνεδρίασε χθες το βράδυ, υπό τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, το 30μελές «think tank» του κόμματος.

«Πάγος» στις Βρυξέλλες

Από τις Βρυξέλλες δεν βγήκε λευκός καπνός. Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκαν για πρώτη φορά στο ίδιο πάνελ και δεν αντάλλαξαν ούτε κουβέντα. Δεν βοήθησε και το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποχώρησε πιο νωρίς λόγω υποχρεώσεων και έφθασε στην εκδήλωση, εξαιτίας και της μετεγχειρητικής κατάστασης του ποδιού του, όταν όλοι είχαν καθίσει στις θέσεις τους. Και οι δύο αρχηγοί καυτηρίασαν τους κινδύνους από την αύξηση των δυνάμεων της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη, ωστόσο ο επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη απέφυγε να σηκώσει το γάντι στο έμμεσο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα. «Ο κόσμος μπορεί να αλλάξει αν αγωνιστούμε με πάθος γι’ αυτό, αλλά και αν ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας γι’ αυτό, παραμερίζοντας υπαρκτές διαφορές. Και αυτή η κληρονομιά νομίζω ότι είναι σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με το βλέμμα στραμμένο στην προοδευτική διακυβέρνηση και τέσσερις θέσεις πιο δεξιά του.

Τέλος, συνεδρίασε χθες το βράδυ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, με την παρουσία των Μιχάλη Καλογήρου, Κώστα Γαβρόγλου και Βαγγέλη Καλπαδάκη, το 30μελές «think tank» του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος τόνισε πως η χώρα έχει εισέλθει στην τελική ευθεία προς τις εκλογές και έστειλε μήνυμα ενεργοποίησης της ομάδας στην περαιτέρω επεξεργασία των έξι σημείων του προγράμματος που παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή