Ν.Δ.: Συντάξεις, παιδεία στην ατζέντα των βουλευτών

Ν.Δ.: Συντάξεις, παιδεία στην ατζέντα των βουλευτών

Σε πολύ καλό κλίμα έλαβε χώρα η χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., με πολλούς να σημειώνουν πως θύμισε συνεδριάσεις του… πρώτου χρόνου της διακυβέρνησης

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πολύ καλό κλίμα έλαβε χώρα η χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., με πολλούς να σημειώνουν πως θύμισε συνεδριάσεις του… πρώτου χρόνου της διακυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του ζήτησε από τους βουλευτές να πάρουν τον λόγο και να καταθέσουν απόψεις και πάνω από 20 βουλευτές το έκαναν πράξη. Ο Διονύσης Χατζηδάκης μίλησε για τη «λάμπουσα πενία» των ενστόλων, ζητώντας να υπάρξει αύξηση των συντάξεων στρατηγών, αντιστρατήγων και αεροπόρων, μια θέση που χειροκροτήθηκε θερμά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

«Σεμνότητα» ζήτησε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «η κοινωνία περνάει δύσκολα, έχει μεγάλη αβεβαιότητα για τον χειμώνα που έρχεται».

Στα πιο ενδιαφέροντα ήταν η διαφορά απόψεων μεταξύ του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγακα και του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη για την επιστροφή των υγειονομικών, που είναι βέβαιο πως αφορά και άλλους βουλευτές. Ο πρώτος ζήτησε την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών, με τον κ. Χρυσομάλλη να αντιδρά, λέγοντας πως κάτι τέτοιο δεν συνάδει με το επάγγελμα του υγειονομικού, καθώς πρόκειται για αρνητές της επιστήμης. Ο κ. Κυρανάκης αναφέρθηκε εκ νέου στο θέμα των πανεπιστημίων, εξηγώντας τους λόγους που είναι ιδανική ευκαιρία για εφαρμογή του προγράμματος της κυβέρνησης. Ο κ. Βλάχος τόνισε πως η Ν.Δ. έχει χάσει κόσμο, ο οποίος ωστόσο δεν έχει κινηθεί προς άλλα κόμματα και μπορεί με την πολιτική της να τους επαναπατρίσει. Αιχμή πάντως άφησε για τον κ. Βεσυρόπουλο, για αργοπορίες και καθυστερήσεις στο Μάτι. Ενδιαφέρουσα και η τοποθέτηση του βουλευτή κ. Καιρίδη, που αναφέρθηκε στο ύφος, σημειώνοντας πως χρειάζεται ταπεινότητα και όχι οίηση.

Σε αυτό το σκέλος, του ύφους της διακυβέρνησης, εστίασε και ο πρωθυπουργός με τοποθέτησή του κατά το τέλος της συνεδρίασης: «Θέλω να είμαστε πολύ μετρημένοι στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συγκυρίες», είπε, εξηγώντας αναλυτικά τι εννοεί: «Υπάρχει, όμως, η γενικότερη αίσθηση στους πολίτες ότι αυτή η κυβέρνηση παράγει πολύ και σημαντικό έργο. Οπως υπάρχει και η αίσθηση, ότι υπάρχει ένα σημαντικό απόθεμα εμπιστοσύνης, παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε». Σε αυτό το σημείο πρόσθεσε πως υπάρχει και η άλλη όψη της πραγματικότητας που δεν μπορεί να αγνοηθεί: «Και αυτή λέει ότι η κοινωνία περνάει δύσκολα, έχει μεγάλη αβεβαιότητα για τον χειμώνα που έρχεται. Υπάρχουν πολλά προβλήματα ακόμη τα οποία δεν έχουν επιλυθεί, τα περισσότερα είναι αποτέλεσμα του κόστους ζωής και της εισαγόμενης κρίσης η οποία προέκυψε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και πρέπει να είμαστε απολύτως εναρμονισμένοι με τα συναισθήματα των πολιτών στον πολιτικό μας λόγο». Και κατέληξε: «Νομίζω ότι όλοι είστε πολύ έμπειροι για να γνωρίζετε ότι αυτή την ισορροπία θα πρέπει να την τηρούμε και να επιδεικνύουμε την απαραίτητη σεμνότητα στην επικοινωνία μας, ώστε να μην αισθάνονται οι πολίτες ότι υπερφίαλα στεκόμαστε πάνω στις πολλές και σημαντικές επιτυχίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή