Μήνυμα Μηταράκη σε Τουρκία και Ε.Ε. για τα ναυάγια σε Κύθηρα και Λέσβο

Μήνυμα Μηταράκη σε Τουρκία και Ε.Ε. για τα ναυάγια σε Κύθηρα και Λέσβο

«Η Τουρκία να λάβει μέτρα για να σταματήσουν οι αποχωρήσεις μεταναστών – Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δράσει», ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλό μήνυμα σε Τουρκία και Ευρωπαϊκή Ένωση στέλνει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, με αφορμή τα δύο ναυάγια με νεκρούς και αγνοούμενους που σημειώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες σε Κύθηρα και Λέσβο.

«Επείγον κάλεσμα στην Τουρκία να λάβει άμεσα μέτρα για να προληφθούν άλλες παράτυπες αποχωρήσεις, ιδιαίτερα λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών. Ήδη σήμερα χάθηκαν πολλές ζωές στο Αιγαίο, άνθρωποι πνίγονται σε μη αξιόπλοα σκάφη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δράσει» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Διπλή τραγωδία σε Κύθηρα και Λέσβο

Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη, 16 γυναίκες αφρικανικής καταγωγής έχασαν τη ζωή τους, όταν η βάρκα τους – η οποία μετέφερε περίπου 40 άτομα – βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή «Προβοσκίδα», ανατολικά της Λέσβου.

Νέες γυναίκες Αφρικανικής επίσης καταγωγής είναι και οι εννέα διασωθείσες που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου και τους προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες. Σημειώνεται ότι τρεις εξ αυτών είχαν εγκλωβιστεί σε βραχώδη, απόκρημνη περιοχή.

Η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική και ο Στρατός με τη βοήθεια ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή αναζητώντας τουλάχιστον ακόμα 15 αγνοούμενους.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 80 μετανάστες διασώθηκαν μέχρι στιγμής μετά την πρόσκρουση και ημιβύθιση ιστιοφόρου σε θαλάσσια απόκρημνη περιοχή, στο Διακόφτι Κυθήρων.

Στο σκάφος επέβαιναν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν μέχρι τώρα οι αρχές, 95 άνθρωποι.

Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζεται υπό δυσμενείς συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι έντασης 8 με 10 μποφόρ.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή