Παρακολουθήσεις: «Η υπόθεση του ΚΚΕ δεν διερευνήθηκε», υποστηρίζει ο Περισσός

Παρακολουθήσεις: «Η υπόθεση του ΚΚΕ δεν διερευνήθηκε», υποστηρίζει ο Περισσός

Τι αναφέρει στην πορισματική του έκθεση το Κομμουνιστικό Κόμμα – Κριτική και από το ΜέΡΑ25.

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «εξαρχής υπονόμευση της ουσιαστικής έρευνας», ώστε να μην αποδοθούν όλες οι «πολιτικές και άλλες» ευθύνες «γύρω από τις υποκλοπές» κάνει λόγο στην πορισματική έκθεσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα, σημειώνοντας πως για την εξέλιξη αυτή πρωτίστως ευθύνεται η κυβερνητική πλειοψηφία. Ωστόσο, στέκεται ιδιαίτερα και στο γεγονός ότι η εξεταστική επιτροπή δεν ασχολήθηκε με την «από το 2016 μέχρι σήμερα» υπόθεση των παρακολουθήσεων στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας του κόμματος στον Περισσό, κι εδώ ευθύνες καταλογίζει όχι μόνο στο κυβερνών κόμμα: «Η υπόθεση του ΚΚΕ στην ουσία εξαιρέθηκε από τη διερεύνηση, παρότι αποτελούσε αντικείμενο της εξεταστικής επιτροπής, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής. Η ευθύνη για αυτό βαραίνει όχι μόνο τη Ν.Δ., αλλά εξίσου και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευθύνες υπάρχουν όμως και στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ το οποίο, παρότι περιέλαβε την υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ στην πρότασή του για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της ανέχτηκε τη μεθόδευση της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνεται χαρακτηριστικά. Στα αξιοσημείωτα είναι πως το ΚΚΕ εκτιμά ότι «η εξεταστική αποτέλεσε καταλύτη αφενός σε πολιτικές διεργασίες για τη διαμόρφωση της “επόμενης μέρας” στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, αφετέρου στην προετοιμασία και προώθηση νέων αντιδραστικών μέτρων σε βάρος του λαού και των δικαιωμάτων του».

Για «παρωδία συσκότισης» και την ανάγκη να διερευνήσει την υπόθεση η Δικαιοσύνη κάνουν λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ελλ. Λύση.

Από το ΜέΡΑ25 αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να λάβουν μέρος στην τελευταία συνεδρίαση της Eξεταστικής μεθαύριο Πέμπτη, τονίζοντας: «Δεν υπάρχει πλέον κανείς λόγος να συνεχίζουμε να συμμετέχουμε σε αυτή την κακοστημένη θεατρική παράσταση». Το κόμμα που εκπροσωπήθηκε στην επιτροπή από τη Σοφία Σακοράφα, πάντως, αναφέρεται και στην πτυχή η οποία αφορά τον Περισσό: «Η Eξεταστική αντιπαρήλθε πλήρως κάθε υποχρέωση διερεύνησης και ως προς την υπόθεση των πολυετών παρακολουθήσεων σε βάρος του ΚΚΕ. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα αντιπαρέρχεται τις συγκεκριμένες τεκμηριωμένες και ουσιαστικά επιβεβαιωμένες καταγγελίες του ΚΚΕ, σαν να μη συμβαίνει τίποτε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή