Θεωρείο: Το man to man στον ΣΥΡΙΖΑ

Θεωρείο: Το man to man στον ΣΥΡΙΖΑ

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντύπωση έκανε για μία ακόμη φορά ο Αδωνις Γεωργιάδης με τις… αντοχές του να απαντά στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τελευταία συνεδρίαση στη Βουλή με θέμα την ίδρυση και λειτουργία επιχειρηματικών πάρκων, ο υπουργός Ανάπτυξης έπαιρνε τον λόγο κάθε φορά που μιλούσε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και απαντούσε στα λεγόμενά του, ξαφνιάζοντας ακόμη και βουλευτές της πλειοψηφίας με το πάθος του να απαντήσει στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Με στοιχεία

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, ο βουλευτής που για μία ακόμη φορά ξεχώρισε ήταν ο Αλέξης Χαρίτσης. Ο πρώην υπουργός έκανε σκληρή αντιπολίτευση, αλλά διαφορετικού τύπου από άλλους συναδέλφους του, καθώς εστίασε στα επιχειρήματα. Αυτό έφερε σε μεγαλύτερη αμηχανία τους κυβερνητικούς βουλευτές, καθώς δεν μπορούσαν να ρίξουν την μπάλα στην εξέδρα. Ο δε «γαλάζιος» βουλευτής Μπουκώρος το παραδέχθηκε δημοσίως δίνοντας τα εύσημα στον βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η αντιπαράθεση είναι αμιγώς πολιτική.

Συμβολισμός

Σε επίπεδο συμβολισμού βέβαια δεν μπορώ να μη σημειώσω πως στη χθεσινή ερώτηση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας προς τον πρωθυπουργό για ένα θέμα που στον ΣΥΡΙΖΑ αξιολογούν ως κορυφαίο –αυτό της ακρίβειας–, ακριβώς δίπλα του κάθονταν ο Αλέξης Χαρίτσης και η Εφη Αχτσιόγλου. Στον αντίποδα, στελέχη που ήταν κορυφαία επί της κυβέρνησής του ήταν πολύ πιο πίσω, όπως ο Νίκος Παππάς και ο Πάνος Σκουρλέτης. Η παρατήρηση που κάνω μπορεί να μη σημαίνει τίποτα, μπορεί να σημαίνει και πολλά.

Γράμμα από το μέτωπο

Ενα από τα πιο ιδιαίτερα βιβλία που έχουν γραφτεί για την επέτειο των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή είναι αυτό του Πέτρου Σαραντάκη με τίτλο «Εκ του μετώπου της Μικράς Ασίας 1921-22». Ο συγγραφέας, έπειτα από σχολαστική δουλειά, συνέλεξε επιστολές στρατιωτών που συμμετείχαν στο μέτωπο και εστάλησαν σε συγγενείς τους στις ΗΠΑ. Διαβάζοντας πολλές από αυτές διαπιστώνει κανείς το πιο σημαντικό στοιχείο της ιστοριογραφίας: την πρωτογενή πηγή. Εκείνοι που έζησαν στην πρώτη γραμμή τη μάχη γράφουν σε πρώτο ενικό και μέσα από το βιβλίο του κ. Σαραντάκη ζωντανεύουν τη μεγαλύτερη εθνική καταστροφή των τελευταίων 200 ετών.

Στην Κύπρο

Στο αεροπλάνο με τελικό προορισμό το Παραλίμνι μπήκε ο Δημήτρης Καιρίδης, μετά τη συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, καλεσμένος του μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασιλείου. Ο βουλευτής της Ν.Δ. θα ήταν χθες το βράδυ κεντρικός ομιλητής στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση με θέμα τον ελληνισμό και τον ξεριζωμό.

Χαμηλές μετοχές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να κάνει ανασχηματισμό, όπως έχει δεσμευτεί ο ίδιος κατ’ επανάληψη και σε κάθε τόνο. Δεν θα ήταν άλλωστε πολύ σώφρον να προχωρήσει σε αλλαγές μόλις λίγους μήνες πριν από τις εκλογές, δημιουργώντας ανισορροπίες και γκρίνιες. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως ο Μητσοτάκης βάζει καλό βαθμό σε όλους τους υπουργούς. Οπως μαθαίνω στο Μαξίμου λέγεται εντόνως ότι οι μετοχές δύο υπουργών είναι πολύ χαμηλά. Ο ένας είναι βασικού υπουργείου που έχει σχέση με την ενεργειακή και οικονομική κρίση και ο έτερος είναι αναπληρωτής σε άλλο υπουργείο. Βέβαια η συζήτηση είναι μάλλον θεωρητική, καθώς όπως προειπώθηκε αλλαγές… γιοκ.  

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή