Θεωρείο: Στη μνήμη της Φώφης

Θεωρείο: Στη μνήμη της Φώφης

Ενας χρόνος συμπληρώνεται από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει εκδηλώσεις στη μνήμη της

3' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας χρόνος συμπληρώνεται από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει εκδηλώσεις στη μνήμη της. Ετσι, την επόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί προγραμματική εκδήλωση στις 6.30 το απόγευμα για την Υγεία και το Κράτος Πρόνοιας στο ξενοδοχείο Caravel, με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη. Παράλληλα, όλη την εβδομάδα κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθούν νοσοκομεία και δομές πρόνοιας πανελλαδικά προκειμένου να καταγράψουν προβλήματα, δυσλειτουργίες και ανάγκες.

Παρατηρήσεις

Μένω στον χώρο της Κεντροαριστεράς, καθώς, όπως έμαθα, στη Χαριλάου Τρικούπη είναι ενοχλημένοι με τον περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Σμέρο, επειδή συχνά επιλέγει με την ψήφο του να στηρίζει τη διοίκηση Πατούλη. Εξ ου και εκλήθη από τον Ανδρέα Σπυρόπουλο, ο οποίος του ζήτησε να σταματήσει τη συγκεκριμένη τακτική.

Οπως ο εκλογικός νόμος

Τα σενάρια για πιθανή επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα. Οι δικές μου πληροφορίες λένε, πάντως, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάθε άλλο παρά θετικός είναι σε μια τέτοια προοπτική, καθώς δεν ξεχνάει τη μάχη που έδωσε η κυβέρνησή του για τον εμβολιασμό του πληθυσμού –πόσο μάλλον των υγειονομικών– και τις πολιτικές κόντρες που είχαν ξεσπάσει τότε. Και όσοι ξέρουν καλά τον Κυριάκο Μητσοτάκη λένε πως αν κάτι δεν διαπραγματεύεται είναι θέματα αρχών, όπως φάνηκε και με τον εκλογικό νόμο.

Ψήνεται συμμαχία;

Προσπάθεια να δυναμώσει το κόμμα του με το όνομα «Πατρίδα» κάνει το τελευταίο διάστημα ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, «ψαρεύοντας» στελέχη από τα δεξιά. Για παράδειγμα, εντάχθηκε στο κόμμα του ο πρώην βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στον Εβρο Μαρίνος Ουζουνίδης. Η παρουσία πάντως την περασμένη εβδομάδα του ανεξάρτητου βουλευτή στην παρουσίαση της υποψηφιότητας για τον Δήμο Θεσσαλονίκης του πρωτοπαλίκαρου του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, Ιωάννη Νασιούλα, πυροδότησε σενάρια για πιθανή συνεργασία των δύο πλευρών, καθώς ο Νασιούλας είναι ο βασικός οργανωτής του κόμματος του επιχειρηματία ανά την Ελλάδα.

Συνεργασία στα Δυτικά

Σας πάω τώρα στα Δυτικά της Αθήνας, όπου και εκεί φαίνεται πως έχει στηθεί μια συμμαχία. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε όλες τις εκδηλώσεις του καλεί τον Γιάννη Λοβέρδο, που δεν χάνει ευκαιρία να ποτίζεται κοντά στον βασιλικό από τις εκδηλώσεις του υπουργού. Από τη συμμαχία κερδίζουν και οι δύο, καθώς ο μεν Λοβέρδος ζητάει τον δεύτερο σταυρό, ο δε Βαρβιτσιώτης δείχνει με έμμεσο τρόπο πως δεν θέλει κάποιους άλλους υποψηφίους. Ο νοών νοείτω.

Στον Θεοδωρικάκο

Το κατώφλι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πέρασε πριν από λίγες ημέρες ο Μανώλης Μαυρομμάτης, όπου είχε τετ α τετ με τον Τάκη Θεοδωρικάκο. Θέμα συζήτησης, όπως έμαθα, η βία στα γήπεδα, ένας τομέας που χρειάζεται να γίνουν πολλά βήματα ακόμη που δεν έχουν γίνει. Και ο «Μανόλο», που έχει φάει τα γήπεδα με το κουτάλι, έχει ιδέες για το θέμα.

Κλείδωσε του… Αδώνιδος

Σας έλεγα την περασμένη εβδομάδα για τη μάχη στη Δυτική Αττική μεταξύ Ανδρέα Τσώκου και Σταμάτη Πουλή για μια θέση στα ψηφοδέλτια. Γνώστες της κατάστασης διάβασαν το σχόλιο και μου μετέφεραν πως το θέμα έχει κλείσει, καθώς ο Πουλής ήταν στο ψηφοδέλτιο και στις προηγούμενες εκλογές και θα είναι και στις επόμενες. Και θα γίνει και το χατίρι του Αδώνιδος, θα πρόσθετα εγώ, καθώς είναι στενοί φίλοι.

Μέτωπο με τις συντεχνίες

Η Μίνα Γκάγκα είναι μια καταξιωμένη επαγγελματίας, που γνωρίζει πολύ καλά τον χώρο της υγείας. Αυτό δεν αρέσει ενίοτε στις συντεχνίες, που κρατούν εδώ και χρόνια τη δημόσια υγεία πολύ πίσω. Και, ως συνήθως, όποιος θέλει να «σπάσει αυγά» χαρακτηρίζεται από τους οπαδούς της αδράνειας «μη συνεργάσιμος». Μου λένε όμως ότι το Μαξίμου –και προσωπικά ο πρωθυπουργός– εκτιμάει πολύ τη γνώση και την τόλμη της.

Τετ α τετ Βενιζέλου – Γεραπετρίτη 

Η κόντρα του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη για το θέμα των υποκλοπών απασχόλησε για αρκετό διάστημα, καθώς ήταν ιδιαίτερα σφοδρή και εμπεριείχε σκληρές αιχμές και από τις δύο πλευρές, ιδιαίτερα του κ. Βενιζέλου. Στις 31 Οκτωβρίου οι δυο τους θα βρεθούν στο ίδιο πάνελ, στην παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Θανάση Διαμαντόπουλου «Η Δίκη των “Εξι”». Μαζί με τους κ. Βενιζέλο και Γεραπετρίτη θα είναι ακόμη ο καθηγητής Ιστορίας στο ΕΚΠΑ Ευάνθης Χατζηβασιλείου και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή