Θεωρείο: Το Πάσχα και οι εκλογές

Θεωρείο: Το Πάσχα και οι εκλογές

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολο και πιο συχνά συζητούνται πλέον οι πιθανές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των εκλογών του 2023. Και μπορεί για το ευρύ κοινό να μην έχει μεγάλη… σημασία, για την κυβέρνηση ωστόσο, ο ακριβής χρόνος που θα στηθούν κάλπες πρέπει να ζυγιστεί μέχρι κεραίας. Εξ ου και η κυρίαρχη άποψη στο Μαξίμου είναι πως ο ιδανικότερος χρόνος για τη διεξαγωγή των εκλογών είναι είτε στις 26 Μαρτίου είτε το αργότερο στις 2 ή στις 9 Απριλίου. Σε κάθε περίπτωση, πριν από την Κυριακή του Πάσχα, ώστε εάν χρειαστεί, που είναι το πιθανότερο σενάριο, «δεύτερος γύρος», οι επόμενες να διεξαχθούν αρχές Μαΐου. Και γιατί αυτός θεωρείται ο καλύτερος χρόνος; Η Ν.Δ. δεν θέλει να πάει σε εκλογές με μέγιστη πόλωση, καθώς θεωρείται πως οι πολίτες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα δεν είναι οι σκληρά κομματικοποιημένοι, οι οποίοι σε συνθήκες τοξικότητας μπορεί να επιλέξουν ακόμη και την αποχή. Συνεπώς, το «κενό» του Πάσχα θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Παράπονα για υπουργούς

Μεγάλο –κομματικό– ενδιαφέρον είχε η «γαλάζια» σύναξη του ΟΑΚΑ το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, όπου συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά όλοι οι πρόεδροι των τοπικών οργανώσεων ανά την Ελλάδα. Το κέρδος που είχε η Ν.Δ. θεωρείται σημαντικό, καθώς τα συγκεκριμένα στελέχη νιώθουν –δίκαια ή άδικα– παραγκωνισμένα από την κεντρική εξουσία και η ομιλία που τους απηύθυνε ο πρωθυπουργός τούς «ζέστανε». Οταν πάντως έκλεισαν οι πόρτες και έγινε εφ’ όλης της ύλης συζήτηση των προέδρων με τους Παύλο Μαρινάκη και Στέλιο Κονταδάκη, οι περισσότεροι έκαναν παράπονα πως –αρκετοί– υπουργοί τούς αγνοούν επιδεικτικά. Μάλιστα, ακούστηκε το εξής αιχμηρό σχόλιο: «Εμείς τρέχουμε για να βγαίνουν υπουργοί και αυτοί μετά δεν μας… μιλάνε». Με το τέλος, βέβαια, της συζήτησης οι περισσότεροι είχαν ηρεμήσει, αφού είχε προηγηθεί και μήνυμα του Μητσοτάκη προς τους υπουργούς να έχουν ανοιχτές τις πόρτες των γραφείων τους.

Στήριξη στη Μενδώνη

Η Μενδώνη έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο στόχαστρο κριτικής. Αυτό ουδόλως επηρεάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έχει σε εκτίμηση την υπουργό του και αυτό φάνηκε τις τελευταίες ημέρες δις: την πρώτη στα εγκαίνια του μετρό Πειραιά, που μίλησε με κολακευτικά λόγια για το πώς αναδείχθηκαν οι πειραϊκές αρχαιότητες, και τη δεύτερη κατά την επίσκεψή του στην Πέλλα, όπου συνοδευόταν από την υπουργό και για δεύτερη φορά μίλησε με θετικά λόγια για το έργο της και την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου του νομού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή