Πρέσβης ΗΠΑ στην Τουρκία: Δεν έχει αλλάξει η στάση μας για την ασφάλεια στο Αιγαίο – Παραμένουμε αμερόληπτοι

Πρέσβης ΗΠΑ στην Τουρκία: Δεν έχει αλλάξει η στάση μας για την ασφάλεια στο Αιγαίο – Παραμένουμε αμερόληπτοι

«Η αμυντική μας συνεργασία με την Τουρκία και την Ελλάδα είναι αμερόληπτη και εξισορροπημένη και προς τις δύο πλευρές», σημειώνει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή του Αιγαίου, αλλά και γενικότερα της Ανατολικής Ευρώπης προωθούν οι ΗΠΑ, έχοντας «αμερόληπτη στάση» τόσο προς την Τουρκία όσο και προς την Ελλάδα.

Αυτό διαβεβαιώνει με δήλωση του ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία, Τζέφρι Λ. Φλέικ, σημειώνοντας ότι δεν έχει αλλάξει η στάση της Ουάσιγκτον αναφορικά με την ασφάλεια στο Αιγαίο.

«Η αμυντική μας συνεργασία με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία και την Ελλάδα, είναι αμερόληπτη και εξισορροπημένη και προς τις δύο πλευρές. Οι συντονισμένες προσπάθειές μας επικεντρώνονται στο να μπει ένα τέλος στον βίαιο και απρόκλητο πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία», αναφέρεται σε δήλωση του κ. Φλέικ η οποία αναρτήθηκε στο Twitter της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα.

Για την Τουρκία, ο Τζέφρι Φλέικ αναφέρει ότι «συνεχίζει να παρέχει πολύτιμη υποστήριξη, προωθώντας ειδικά την επισιτιστική ασφάλεια και καλλιεργώντας τον διάλογο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας».

Για τη χώρα μας, σημειώνει ότι η αμυντική συνεργασία των ΗΠΑ μαζί της «ενισχύει την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας την Ουκρανία και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Και καταλήγει: «Ο πρωταρχικός στόχος που μοιραζόμαστε με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία και την Ελλάδα, είναι να διασφαλίσουμε την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε όλη την περιοχή».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή