Θεωρείο: Οι μετρήσεις της Κουμουνδούρου

Θεωρείο: Οι μετρήσεις της Κουμουνδούρου

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε όλες τις μετρήσεις που γίνονται στην Κουμουνδούρου και μετρούν δημοφιλίες στελεχών, πρώτη και με διαφορά, όπως μου λένε, έρχεται η Εφη Αχτσιόγλου, η οποία έχει παγιωθεί ως το δημοφιλέστερο στέλεχος του κόμματός της.

Απόλυτα ενημερωμένος

Η συνάντηση του Τούρκου σταρ του ΝΒΑ Ενές Καντέρ με τον Νίκο Ανδρουλάκη, χθες στη Βουλή, για την οποία σας είχε ενημερώσει η στήλη εδώ και καιρό, είχε αρκετές εκπλήξεις. Ο γκιουλενιστής Τούρκος αθλητής ήταν απόλυτα ενημερωμένος για όλες τις δράσεις του Ανδρουλάκη, εκπλήσσοντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Οι δυο τους μάλιστα ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις Βρυξέλλες, καθώς ο Τούρκος σταρ θα βρεθεί το επόμενο διάστημα σε εκδήλωση του Ευρωκοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μεσολαβητής ο Μπιλιράκης

Ο Τούρκος αθλητής, μετά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, είχε και μια συνάντηση-έκπληξη, αφού βρέθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, όπου είχε τετ α τετ με τον Αδωνι Γεωργιάδη. Οπως έμαθα μάλιστα, μεσολαβητής της συνάντησης ήταν ο Γκας Μπιλιράκης, μιας και ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός είναι κοινός φίλος και των δύο.

Καλές σχέσεις

Κάθε επίσκεψη του πρωθυπουργού σε ένα υπουργείο αποτελεί εκ προοιμίου στήριξη στον υπουργό που ηγείται. Ετσι εκλήφθη από πολλούς και η χθεσινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κατεχάκη: ως στήριξη στον Τάκη Θεοδωρικάκο, με τον οποίο οι σχέσεις του πρωθυπουργού έχουν περάσει από διάφορες φάσεις, φαίνεται όμως πως πλέον έχουν σταθεροποιηθεί σε πολύ καλό επίπεδο. Κάποιοι, δε, έσπευσαν να πουν πως η επίσκεψη είχε μήνυμα και προς άλλους ανθυποψηφίους του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στον νότιο τομέα, αλλά όσοι τα λένε αυτά δεν ξέρουν πως ο Μητσοτάκης δεν μπαίνει σε τέτοιες μικροκομματικές διαδικασίες.

Mεγαλεία ο Νότης

Στη Βιέννη βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες ο Νότης Μηταράκης για διμερή συνάντηση με τον Αυστριακό ομόλογό του. Ο υπουργός έλαβε το ανώτατο παράσημο της Ομοσπονδίας με τις τιμές, πάντως, να μην τελειώνουν εκεί, καθώς είχε συνάντηση με έναν παλιό του γνώριμο. Ο λόγος για τον καγκελάριο της Αυστρίας Καρλ Νιχάμερ, ο οποίος έχει διατελέσει ΥΠΕΣ και γνωρίζεται πολύ καλά με τον Ελληνα υπουργό, καθώς έχουν κάνει μαζί διακοπές στη Χίο. Ο Νιχάμερ, μάλιστα, κάλεσε τον Μηταράκη στην καγκελαρία για τα 50ά γενέθλια, με τον υπουργό να είναι ο μόνος ξένος που εκλήθη στο υψηλό δείπνο. Οσον αφορά το διά ταύτα, οι Αυστριακοί εξέφρασαν τη στήριξη στη χώρα μας έναντι της τουρκικής επιθετικότητας, ποιησάμενοι όμως την νήσσαν για το μείζον θέμα των μετεγκαταστάσεων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή