Η Γερμανία καταδικάζει τις απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας

Η Γερμανία καταδικάζει τις απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας

Το Βερολίνο «δεν θεωρεί σωστές απειλές και μη φιλικές δηλώσεις εναντίον γειτόνων»

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις πρόσφατες απειλές και προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας καταδίκασε εκ νέου η Γερμανία.

Το Βερολίνο «δεν θεωρεί σωστές απειλές και μη φιλικές δηλώσεις εναντίον γειτόνων», τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, αναφερόμενος σε πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς αξιολογεί ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς απειλές του Ερντογάν, όπως το γνωστό πλέον «Θα έρθουμε μια νύχτα…», ο κ. Μπούχνερ δήλωσε: «Το σημειώνουμε. Πάντα καθιστούμε σαφές ότι δεν θεωρούμε σωστές απειλές και μη φιλικές δηλώσεις απέναντι σε γείτονες. Η κυβέρνηση το καθιστά σαφές σε κάθε ευκαιρία. Το καθιστά σαφές πάντα και το υπουργείο Εξωτερικών».

Πρόσθεσε, πάντως, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Πιστεύω όμως και ότι δεν πρέπει να συζητούμε πολύ για κάθε φράση που λέγεται».

Έρχεται στην Ελλάδα ο Σολτς

Σημειώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το διήμερο 26-27 Δεκεμβρίου, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα επισκεφθεί την Αθήνα, όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον Μπούχνερ, η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και για τις 12:00 έχει προγραμματιστεί κοινή συνέντευξη Τύπου. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας. 

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του Γερμανού καγκελάριου, στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης βρίσκονται διμερή και τρέχοντα οικονομικά και ευρωπαϊκά θέματα. Ο κ. Σολτς θα αναχωρήσει για Βερολίνο το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Οι δηλώσεις Ερντογάν

Υπενθυμίζεται ότι πριν μια εβδομάδα, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τα περί… άφιξης στην Ελλάδα «κάποια νύχτα», αναφέροντας ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για οποιοδήποτε ενδεχόμενο.

«Βλέπουμε τι γίνεται στην Αλεξανδρούπολη ή σε διάφορα νησιά. Από τη στιγμή που φορέσαμε την πανοπλία μας και λαμβάνουμε τις προφυλάξεις μας, αυτά τα πράγματα δεν θα μας φοβίσουν. Έχουμε λάβει μέτρα, όλα είναι έτοιμα. Ως εκ τούτου, κάνουμε τα βήματά μας ανάλογα. Αφήστε τους να το σκεφτούν», ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Και όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Τούρκο πρόεδρο αν «υπάρχει όριο στην υπομονή μας;», ο κ. Ερντογάν απάντησε: «Δεν υπάρχει ημερομηνία για αυτό. Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ, αυτό είναι διαφορετικό. Η ημερομηνία θα καταγραφεί. Δεν δίνονται ημερομηνίες εδώ. Είναι δυνατόν να πούμε τι και πότε θα το κάνουμε;».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή