Στις 10 Μαρτίου του 1954, λιγότερο από μία δεκαετία μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τις κατοχικές δυνάμεις του Αξονα, πραγματοποιείται η πρώτη επίσκεψη Γερμανού ηγέτη στη χώρα από τον καγκελάριο της Δυτικής Γερμανίας, Κόνραντ Αντενάουερ. Στο επίκεντρο της συζήτησης με τον τότε πρωθυπουργό Αλέξανδρο Παπάγο ήταν η πλήρης εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών, η εύρεση συμφωνίας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ιδιαίτερα σε σχέση με τη Σοβιετική Ενωση, και η ενίσχυση των οικονομικών δεσμών. «Η Ελλάς, εις εκ των ακρογωνιαίων λίθων του ελεύθερου κόσμου. Επ’ αυτού του σημείου έχομεν ημείς εν Γερμανία πλήρη συνείδησιν», είχε τονίσει ο Αντενάουερ σε αποκλειστική συνέντευξη στην «Καθημερινή», προσθέτοντας πως «διά της οικονομικής συμφωνίας της Βόννης δημιουργείται ωσαύτης η βάσις διά την συνεργασίαν της βιομηχανίας μας εις την ανασυγκρότησιν της Εθνικής σας Οικονομίας».
Ο έτερος ιδιαίτερα σημαντικός πολιτικός ηγέτης της μεταπολεμικής Δ. Γερμανίας, ο Σοσιαλιστής Βίλι Μπραντ, αν και συχνός επισκέπτης στη χώρα μας (μία από τις πρώτες επίσημες επισκέψεις του ήταν το 1960 ως δήμαρχος του Βερολίνου), υπηρέτησε ως καγκελάριος της Δ. Γερμανίας από το 1969 μέχρι το 1974, τα χρόνια της δικτατορίας. Ετσι, δεν επισκέφθηκε ποτέ την Ελλάδα ως αρχηγός κράτους. Ομως, με την πτώση της χούντας και την επιστροφή της δημοκρατίας, ο διάδοχος του Μπραντ και επίσης Σοσιαλιστής, Χέλμουτ Σμιτ, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1975. Ο Σμιτ συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή με φόντο την τουρκική εισβολή στην Κύπρο καθώς και τις μελλοντικές ευρωπαϊκές προοπτικές της Ελλάδας. Τέλος, παρέσχε και διμερή οικονομική υποστήριξη στην Ελλάδα (με ένα σύνολο περίπου 350 εκατ. μάρκων). Οι εκλογές του 1981 και η επικράτηση του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου θα φέρουν στην Αθήνα το 1985 και τον Εριχ Χόνεκερ, ηγέτη της Ανατολικής Γερμανίας.
Το 1991, ο διάδοχος του Σμιτ και Χριστιανοδημοκράτης Χέλμουτ Κολ θα ταξιδέψει στην Κρήτη, όπου και θα παραστεί μαζί με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης.
Πιο πολλές επισκέψεις από όλους τους προκατόχους της στην Ελλάδα πραγματοποίησε η Αγκελα Μέρκελ. Ιδιαίτερα οι συναντήσεις της Μέρκελ με τον Αντώνη Σαμαρά το 2012 και το 2014, που διεξήχθησαν με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ήταν στο επίκεντρο της διεθνούς ειδησεογραφίας, καθώς κρινόταν το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας.