Σχοινάς: Η χωρίς όρους εμπορία και χρήση κακόβουλου λογισμικού δεν πρέπει να καταστεί νέα κανονικότητα

Σχοινάς: Η χωρίς όρους εμπορία και χρήση κακόβουλου λογισμικού δεν πρέπει να καταστεί νέα κανονικότητα

«Επιχειρηματικά συμφέροντα και οργανωμένες ομάδες που διαγκωνίζονται για κέρδη και επιρροή δεν θα εκτρέψουν την χώρα από την ευρωπαϊκή της τροχιά που με θυσίες κατοχύρωσαν οι Έλληνες», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Ελλάδα εντάχθηκε στην ενωμένη Ευρώπη για να βαθύνει τη δημοκρατία και τους θεσμούς της», τόνισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Το τοπίο της Δημοκρατίας», υπογραμμίζοντας πως «επιχειρηματικά συμφέροντα και οργανωμένες ομάδες που διαγκωνίζονται για κέρδη και επιρροή δεν θα εκτρέψουν την χώρα από την ευρωπαϊκή της τροχιά που με θυσίες κατοχύρωσαν οι Έλληνες».

Αναφερόμενος στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημείωσε πως «η χωρίς όρους και προϋποθέσεις εμπορία και χρήση κακόβουλου λογισμικού δεν πρέπει να καταστεί νέα κανονικότητα».

Πρόσθεσε επίσης ότι «η Ε.Ε. έκανε ένα πρώτο βήμα με τη Media Freedom Act που απαγορεύει τη χρήση τέτοιων δυνατοτήτων κατά των δημοσιογράφων» και υπογράμμισε πως «είναι τώρα επείγον να τεθεί ένα ισχυρό, ρυθμιστικό πλαίσιο που θα προσφέρει συνολικά εγγυήσεις και θα θέτει σαφή όρια».

Η παρουσίαση του βιβλίου «Το τοπίο της Δημοκρατίας» πραγματοποιήθηκε σήμερα στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ. Για το βιβλίο συνομίλησαν ο συγγραφέας Κώστας Μποτόπουλος, με τους Μαργαρίτη Σχοινά, Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρο Δικτύου, πρ. Επίτροπο Ε.Ε. και πρ. υπουργό και Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγεωργίου.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή