Μητσοτάκης: Κάποια κέντρα θέλουν πιεζόμενο πρωθυπουργό – Εμείς δεν μασάμε

Μητσοτάκης: Κάποια κέντρα θέλουν πιεζόμενο πρωθυπουργό – Εμείς δεν μασάμε

«Δεν είχα άλλη δουλειά να κάνω, από το να ακούω υπουργούς και ηθοποιούς;» σημείωσε ο πρωθυπουργός, ενώ τόνισε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν «θα προτιμούσε να έχει τον κ. Τσίπρα απέναντί του, όμως έχει εμένα»

4' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςκατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. «Καλούμαστε να αναδείξουμε το έργο μας επιβεβαιώνοντας ότι το είπαμε και το κάναμε. Ως κόμμα να τηρήσουμε την κατεύθυνση του συνεδρίου μας βαδίζοντας δίπλα στον πολίτη. Και ως πρώτη δύναμη της χώρας να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην τροχιά προόδου που επέλεξε τον Ιούλιο του 2019, φράζοντας το δρόμο σε μια δεύτερη φορά στη συμφορά. Δίνοντας μια δεύτερη ισχυρή εντολή στην εθνική προκοπή, με σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για κέντρα, τα οποία «μας δείχνουν τα δόντια τους» και επιθυμούν «έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό», επισημαίνοντας ότι «εμείς οι Νεοδημοκράτες όμως δεν μασάμε». «Ο δραστικός εκσυγχρονισμός της χώρας έχει ενοχλήσει πολλούς και η συλλογική δυναμική της χώρας έχει στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία άλλοτε επηρέαζαν εξωθεσμικά της πορεία της. Αυτά τα κέντρα θα ήθελαν πολύ ένα πιεζόμενο πρωθυπουργό και μια αγκυλωμένη κυβέρνηση. Ήδη μάλιστα κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους. Εμείς οι Νεοδημοκράτες δεν μασάμε» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν «θα προτιμούσε να έχει τον κ. Τσίπρα απέναντί του, όμως έχει εμένα». «Και έχει εμένα γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος. Όμως στον κ. Ερντογάν απευθύνομαι με ειλικρίνεια όταν του λέω πως η Ελλάδα κρατά κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις, αλλά ανοιχτό το παράθυρο στις προσεγγίσεις. Γνωρίζω πως η γεωγραφία μας θέλει δίπλα. Θα το ξαναπώ, νιώθω φίλο τον τουρκικό λαό, εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, όμως δεν παρασυρόμαστε και δεν παρασύρομαι σε διάλογο με το παράλογο» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Χαρακτήρισε, δε, τον ΣΥΡΙΖΑ «συνονθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια και ευδοκιμεί στον βούρκο της πολιτικής», μιλώντας για «αριστερό τραμπισμό σε όλο του το μεγαλείο». «Οι αντίπαλοί μας δεν διδάχτηκαν τίποτα από την υπόθεση Novartis. Πάνω σε ένα υπαρκτό γεγονός δεν μπορούν να στήνουν σκευωρίες. Η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, που θα κάνει ό,τι πρέπει για να διαλευκανθεί πλήρως, για να μην υπάρχουν σκιές και για να διαλυθούν τα νέφη τοξικότητας. Επαναλαμβάνω, ό,τι απαιτείται. Δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο στις Δημοκρατίες από τη Δικαιοσύνη και θα αναμένουμε την ετυμηγορία της» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, ήμασταν πολύ ειλικρινείς όταν είπαμε ότι στην υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη εντοπίστηκε επιχειρησιακή αστοχία, αναγνωρίστηκαν ευθύνες. Πρώτος εγώ τις ανέλαβα και μίλησα για αυτές, προχωρήσαμε αμέσως σε μια πρώτη θεραπεία, αυξάνοντας τα φίλτρα ελέγχου στις νόμιμες επισυνδέσεις, ενεργοποιήθηκαν και η Δικαιοσύνη και η Βουλή, πρωτοβουλίες που αναγνώρισε ο πρόεδρος της επιτροπής PEGA όταν ήρθε εδώ και είχε ουσιαστικές συζητήσεις με πολλούς κρατικούς αξιωματούχους» είπε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες τίθεται σε δημόσια διαβούλευση ένα σύγχρονο πλαίσιο για τη λειτουργία της ΕΥΠ και για την ασφάλεια των επικοινωνιών και ένα πλαίσιο που καθιστά την Ελλάδα την πρώτη χώρα που ρητά απαγορεύει την εμπορία, χρήση και διακίνηση κακόβουλων λογισμικών στην επικράτειά της. «Δεν είχα άλλη δουλειά να κάνω, από το να ακούω υπουργούς και ηθοποιούς;», διερωτήθηκε.

«Έχουμε κάποιες διαφορές. Την ώρα που εμείς ανακοινώνουμε έρευνες για τον φυσικό μας πλούτο, εκείνοι δημοσιεύουν λίστες από τον δικό τους βούρκο. Ο καθένας στον ρόλο του» τόνισε. «Η Ν.Δ. και εγώ προσωπικά είμαστε εμπόδιο σε κάποιους ισχυρούς, εντός εισαγωγικών, αλλά λίγους. Δεν πειράζει, μας αρκεί που είμαστε με τους πολλούς και στο όνομά τους δηλώνω πως δεν θα δεχτούμε καμία υπονόμευση, κανένα φρένο στις αλλαγές που δεσμευθήκαμε να κάνουμε. Άλλο το τερέν της πολιτικής και άλλο το γήπεδο των ιδιωτικών συμφερόντων. Και όποιος τα μπερδεύει μετατρέπει σε αρένα την δημόσια ζωή. Είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να επιτρέψουμε. Αυτή η κυβέρνηση άλλωστε έχει αποδείξει ότι τους επιχειρηματίες τους θέλει συμμάχους, αλλά ούτε υποβολείς ούτε ρυθμιστές τους θέλει και τους ανέχεται. Ο καθένας στον ρόλο του» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Σε όσους θέλουν την Ελλάδα μπανανία τους απαντώ λάθος διεύθυνση και σε αυτούς που ζητούν να μην κάνω αυτά τα οποία πιστεύω και έχουμε δεσμευθεί απέναντι στον ελληνικό λαό τους λέμε “όχι ευχαριστώ” και σε εκείνους που ονειρεύονται αδύναμες κυβερνήσεις για να γίνονται οι ίδιοι πιο δυνατοί τους προειδοποιώ: θα είμαστε απέναντί τους, είμαι εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό και σε αυτόν τελικά λογοδοτώ» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Για τις επόμενες εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η επόμενη κάλπη είναι μια από τις πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης. «Όχι μόνο γιατί μπροστά στις φουρτούνες το σκάφος της χώρα χρειάζεται σταθερό τιμόνι, αλλά γιατί καλείται να αποφύγει και τον σκόπελο που λέγεται απλή αναλογική, μια παγίδα που άφησε πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάροντας στην ακυβερνησία. Για αυτό και εμείς δεν μιλάμε για διπλές εκλογές, αλλά για εθνικές εκλογές δίνοντας στην πρώτη κάλπη το βάρος της τελικής. Αυτή θα καθορίσει τελικά ποιος θα κυβερνήσει ώστε η δεύτερη να κάνει πιο ισχυρή και λειτουργική την επιλογή των πολιτών» τόνισε και υπογράμμισε: «Χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις και καθαρούς ορίζοντες. Στόχος μας είναι ένας: η αυτοδύναμη Ελλάδα με πρωταγωνίστρια τη Νέα Δημοκρατία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. ο Πρωθυπουργός ανέφερε: «Κάποιοι δημοσιογράφοι έσπευσαν να πουν ότι η σημερινή μου ομιλία ήταν η αρχή της προεκλογικής περιόδου. Τους απαντώ ότι για εμένα η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές του 2023 ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου του 2019. Γιατί η καλύτερη προετοιμασία εκλογών είναι το πλούσιο έργο το οποίο έχουμε παράγει αυτά τα 3,5 χρόνια».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή