Υπόθεση Πάτση: Άρση ασυλίας του βουλευτή ζητά ο Εισαγγελέας – Ποινική δίωξη για τις δηλώσεις «Πόθεν έσχες»

Υπόθεση Πάτση: Άρση ασυλίας του βουλευτή ζητά ο Εισαγγελέας – Ποινική δίωξη για τις δηλώσεις «Πόθεν έσχες»

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή Ανδρέα Πάτση προκειμένου να διωχθεί ποινικά για παραβάσεις του νόμου για το πόθεν έσχες ζήτησε ο εισαγγελέας εφετών από τη Βουλή σύμφωνα με όσα ο νόμος προβλέπει

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή Ανδρέα Πάτση προκειμένου να διωχθεί ποινικά για παραβάσεις του νόμου για το πόθεν έσχες ζήτησε ο εισαγγελέας εφετών από τη Βουλή σύμφωνα με όσα ο νόμος προβλέπει.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, Χαράλαμπος Τζώνης που χειρίστηκε το φάκελο για τον Ανδρέα Πάτση μετά τη διαβίβαση του από τη Βουλή και την αρμόδια Επιτροπή του Πόθεν Εσχες, έκρινε ότι σε βάρος του βουλευτή, που διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία και είναι πλέον ανεξάρτητος, προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος του για σειρά παραβάσεων της νομοθεσίας για το πόθεν έσχες, όπως ανακριβείς η ελλιπείς δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων και άλλα.

Τα αδικήματα για τα οποία θα διωχθεί ο βουλευτής σε περίπτωση που η Βουλή προχωρήσει στην άρση της βουλευτικής του προστασίας είναι πλημμελήματα κατά τον νόμο που σήμερα ισχύει.

Μετά ταύτα αναμένεται η σχετική απόφαση του κοινοβουλίου για να δρομολογηθούν περαιτέρω διαδικασίες για την ποινική δίωξη του Ανδρέα Πάτση.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή