Θεωρείο: Ραγισμένες σχέσεις

Θεωρείο: Ραγισμένες σχέσεις

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σας έλεγα χθες για τη σχέση Ανδρουλάκη – Καϊλή και πως μπορεί να οδηγηθεί σε διαζύγιο. Ακόμη χειρότερη είναι η σχέση της κεντρικής διοίκησης με τον Ανδρέα Λοβέρδο. Χαρακτηριστικό είναι πως ο πρώην υπουργός επανεξελέγη στη θέση του αντιπροέδρου σε επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, αλλά κανείς από τη Χαρ. Τρικούπη δεν σχολίασε το γεγονός, ούτε βεβαίως έδωσε συγχαρητήρια στο στέλεχος. Η μία άποψη λέει πως η θέση που πήρε ο πρώην υπουργός δεν είναι κάτι… σπουδαίο για να υπάρξει και δημόσια τοποθέτηση. Η έτερη όμως εστιάζει στο ότι η σχέση των δύο πλευρών διαρκώς διολισθαίνει και κινείται στο όριο της ρήξης.

Μικρές ΔΕΘ

Είναι σαφές πως το τελευταίο διάστημα, υπό το βάρος και των υποκλοπών, η κυβέρνηση αναζητεί επικοινωνιακές διεξόδους. Πριν από μερικές ημέρες ο πρωθυπουργός έδωσε ένα τέτοιο νέο δείγμα γραφής με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου απαριθμούσε τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες της τελευταίας εβδομάδας. Το επικοινωνιακό ντεμαράζ συνεχίστηκε με την Πάτρα, όπου είδαμε ένα νέο μοντέλο περιοδείας, που θύμιζε περισσότερο «μικρή ΔΕΘ» με τη συνέντευξη Τύπου και την πληθώρα –17 στο σύνολο– υπουργών που ακολούθησαν τον πρωθυπουργό. To μοντέλο απέδωσε. Eιδικά η συνέντευξη Τύπου σχολιάστηκε πολύ θετικά, καθώς έδωσε φωνή στον τοπικό Τύπο.

Λιγότεροι υπουργοί

Αυτό που άφησε ωστόσο γλυκόπικρη γεύση σε τοπικό επίπεδο ήταν ο μεγάλος αριθμός υπουργών. Βουλευτής περιφέρειας σχολίαζε πως οι μεγάλες αποστολές δημιουργούν πάντα έναν αμφιλεγόμενο τοπικό θόρυβο. Παράλληλα, σε καθαρά επικοινωνιακό επίπεδο, αυτό που σκέπτεται το Μαξίμου είναι μήπως οι πολυπληθείς αποστολές δεν αναδεικνύουν όσο θα έπρεπε την παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού. Εξ ου και η σκέψη είναι στις επόμενες επισκέψεις –στην Τρίπολη και στη Λάρισα όπου θα περιοδεύσει ο πρωθυπουργός στις 5 και στις 17 Δεκεμβρίου, αντιστοίχως– να υπάρχει πιο στοχευμένος αριθμός υπουργών.

Κλώθουν…

Ο Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος σημειωτέον δεν έδωσε το «παρών» στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους βουλευτές της Δυτ. Ελλάδας στην Πάτρα, επανήλθε χθες στο θέμα των υποκλοπών ζητώντας μέσω του ρ/σ «Στο Κόκκινο» διερεύνηση της υπόθεσης. «Από το να κάθονται οι εισαγγελείς και να κλώθουν, πρέπει να βγουν στη δράση», είπε, προσθέτοντας πως «το βάρος της απόδειξης προφανώς δεν το έχει ο δημοσιογράφος, το έχει ο εισαγγελέας και ο δικαστής».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή