Θεωρείο: Το παρασκήνιο με Τζαβάρα

Θεωρείο: Το παρασκήνιο με Τζαβάρα

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Παρασκευή η «Κ» αναφέρθηκε πρώτη στο θέμα του Κώστα Τζαβάρα, γράφοντας πως ο βουλευτής Ηλείας δεν θα είναι παρών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Τα γεγονότα έγιναν όπως ακριβώς σας τα μεταφέραμε, αλλά στην πορεία το θέμα είχε εξέλιξη: Ο κ. Τζαβάρας –αφού του ζητήθηκε– παραιτήθηκε από τη συνεδρίαση της Δευτέρας λόγω των εκπεφρασμένων θέσεών του για το θέμα των υποκλοπών, που είναι διαφορετικές από της κυβέρνησης. Ετσι έστειλε επιστολή και ζήτησε την αντικατάστασή του για «προσωπικούς λόγους», όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις. Μιλώντας όμως τη Δευτέρα σε τοπικό σταθμό της Πάτρας ο βουλευτής Ηλείας έδειξε σφόδρα ενοχλημένος. Γιατί;

Τα δημοσιεύματα

«Ούτε αποχώρησα από την Επιτροπή Διαφάνειας ούτε παραιτήθηκα», είπε ο βουλευτής χθες, προσθέτοντας πως «εξακολουθώ να είμαι τακτικό μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και κανείς δεν μπορεί μέχρι να τελειώσει η κοινοβουλευτική περίοδος να με αντικαταστήσει χωρίς τη θέλησή μου». Μετά πήγε και στο επίμαχο θέμα, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν η αιτία της ενόχλησής του: ήταν δημοσιεύματα τα οποία απέδωσε σε «διαρροές» και τον ήθελαν να «παραιτείται» για λόγους υγείας: «Ούτε είμαι άρρωστος ούτε πάσχω από κάποιο μεταδοτικό νόσημα. Εκτός από το νόσημα του να λέω τη γνώμη μου με παρρησία. Και αυτό το δικαίωμα μου το δίνει το αξίωμα που έχω», πρόσθεσε αφήνοντας αιχμές.

Σεβασμός

Ο κ. Τζαβάρας, σύμφωνα με ανθρώπους που ξέρουν πώς έλαβε την απόφασή του να είναι απών, έπραξε σεβόμενος τη διαδρομή του στην παράταξη, καθώς δεν ήθελε να προκαλέσει πρόβλημα, αποδεχόμενος να κάνει μικρή ανακωχή. Το Μαξίμου, από την πλευρά του, δηλώνει άγνοια για τα δημοσιεύματα περί υγείας, με αρμόδιες πηγές να τονίζουν ότι σέβονται τη διαδρομή του βουλευτή και πρώην υπουργού, ευελπιστώντας πως οι τόνοι θα πέσουν.

Καλλιθέα, 20 χρόνια μετά

Η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως «μύρισε εκλογές» δημιούργησε, και όχι άδικα, την αίσθηση πως οι εκλογές έρχονται πιο κοντά. Αυτό που λίγοι ξέρουν είναι πως η Καλλιθέα στη «μητσοτακική ιστορία» έχει ιδιαίτερη σημειολογία, καθώς εκεί τον Μάιο του 2003 έκανε την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος βουλευτής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σχεδόν 20 χρόνια μετά προκήρυξε ατύπως την προεκλογική περίοδο στη διεκδίκηση της δεύτερης θητείας του, κάτι που μπορεί να μην το έκανε τυχαία, αλλά να είναι κάποιο άτυπο γούρι.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή