Πλευρής: Ήττα για τη δημόσια υγεία η απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Πλευρής: Ήττα για τη δημόσια υγεία η απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Η απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς θα γίνει σεβαστή, ωστόσο αποτελεί «ήττα» για τη δημόσια υγεία, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς θα γίνει σεβαστή, ωστόσο αποτελεί «ήττα» για τη δημόσια υγεία, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ότι το υπουργείο θα σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ και 2.190 άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί θα γυρίσουν στην εργασία τους από την 1η Ιανουαρίου.

Ανέφερε πάντως ότι θα εφαρμοστεί αυστηρό πρωτόκολλο για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, προαναγγέλλοντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου υγείας, όπου και θα τεθεί το ζήτημα.

Με αυστηρό πρωτόκολλο η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Με αυστηρό πρωτόκολλο που θα περιλαμβάνει τακτικά rapid tests αναμένεται να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ. Σχεδόν 15 μήνες μετά την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου της αναστολής εργασίας σε όσους υγειονομικούς επέλεξαν να μην εμβολιαστούν έναντι της COVID-19, και η οποία έλαβε δύο παρατάσεις, με απόφαση του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε την τελευταία παράταση αντισυνταγματική, ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή τους, η οποία, όπως είπε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης το πρωί της Τρίτης, θα γίνει από την 1η Ιανουαρίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι ούτως ή άλλως η τελευταία παράταση όριζε ότι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα έμεναν εκτός ΕΣΥ έως το τέλος του 2022, που σημαίνει ότι εάν τελικά ισχύσει το επικρατέστερο σενάριο και δεν επισπευσθεί η επιστροφή τους, η απόφαση του ΣτΕ θα έχει στην πράξη απλώς απενεργοποιήσει τη δυνατότητα περαιτέρω παράτασης του μέτρου.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή