Θεωρείο: Αντίθετες στρατηγικές

Θεωρείο: Αντίθετες στρατηγικές

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τελευταίο διάστημα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης έχει αρχίσει να κινείται κάπως πιο ξεκάθαρα όσον αφορά τις προθέσεις του. Τελευταία, επαναλαμβάνει διαρκώς πως στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή, πρόθεση εντελώς αντίθετη από αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εμπειροι αναλυτές σημειώνουν πως αυτή η τακτική αφενός ισχυροποιεί το κυβερνητικό προφίλ του ΠΑΣΟΚ, αφετέρου συσπειρώνει έναν κόσμο που δεν βλέπει καθόλου θετικά τις κυβερνητικές προθέσεις για διπλές κάλπες.

Δείπνο Σαμαρά – Καραμανλή

Νέο δείπνο, μετά εκείνο στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά έλαβε χώρα χθες το βράδυ στα βόρεια προάστια. Η πρωτοβουλία του δείπνου ανήκε στον Αντώνη Σαμαρά και ήταν σε ανταπόδοση του δείπνου της Θεσσαλονίκης. Το δείπνο έρχεται μόλις μία εβδομάδα πριν από τα επίσημα εγκαίνια του Ιδρύματος Αντώνης Σαμαράς, που θα πραγματοποιηθούν στις 7 Δεκεμβρίου.

Ζητούν γνώμη

Λίγους μήνες πριν από τις εκλογές, πάντα οι κινήσεις γίνονται πολύ προσεκτικές, καθώς οι ισορροπίες είναι εύθραυστες. Στο πλαίσιο αυτό, μαθαίνω πως το Μαξίμου, για το οριστικό κλείσιμο των ψηφοδελτίων σε κομβικές και μεγάλες περιφέρειες, ζητάει την τελική γνώμη όσων είχαν εκλεγεί πρώτοι το 2019, ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα για γκρίνιες και έριδες.

Επικοινωνία με Μελόνι

Την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία με τη νέα πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, είχε χθες ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη την Ιταλίδα ομόλογό του, κάνοντας παράλληλα μια σύντομη επισκόπηση των διμερών σχέσεων, δίνοντας έμφαση στις προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας και του συντονισμού σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η ενεργειακή κρίση και το Μεταναστευτικό. Τέλος, συμφώνησαν να έχουν τετ α τετ το συντομότερο δυνατόν. Υπενθυμίζεται πως ο Κυρ. Μητσοτάκης ήταν από εκείνους που συνεχάρησαν δημόσια την κ. Μελόνι μετά την εκλογή της, μέσω Τwitter, κάτι που δεν έκαναν όλοι οι ηγέτες. «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά προς όφελος της ευρωατλαντικής μας οικογένειας και της σταθερότητας της περιοχής μας», είχε γράψει.

Oικονομία

Σε θέματα οικονομίας και καθημερινότητας θα εστιάσει από εδώ και στο εξής ο ΣΥΡΙΖΑ την αντιπολίτευσή του, με αρμόδιες πηγές να τονίζουν, ωστόσο, πως οι υποκλοπές δεν θα φύγουν από την επικαιρότητα, επειδή απλά «το αποφάσισε η κυβέρνηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή