Θεωρείο: Η ανταπόδοση και το μήνυμα

Θεωρείο: Η ανταπόδοση και το μήνυμα

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλο ήταν το πολιτικοδημοσιογραφικό ενδιαφέρον χθες, με τους πάντες να επιχειρούν να μάθουν τι ειπώθηκε στο δείπνο μεταξύ Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Το πιθανότερο είναι πως το ακριβές περιεχόμενο της συνομιλίας θα το μάθουμε πολύ αργότερα, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, αν και όσοι συνομιλούν με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς μπορούν να υποθέσουν κάποια πράγματα. Το μήνυμα πάντως του δείπνου εστάλη με τη στοχευμένη διαρροή που ανέλαβε η πλευρά Σαμαρά, δημοσιοποιώντας το δείπνο των δύο «γαλάζιων» ηγετών. Ειδικά η φράση πως ο κ. Σαμαράς «ανταπέδωσε» το δείπνο της Θεσσαλονίκης αποτυπώνει εύγλωττα μια αβρότητα μεταξύ των δύο πλευρών.

Στήριξη από το ΕΛΚ

Ολο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα βρίσκεται από σήμερα στην Αθήνα, δίνοντας την ευκαιρία στον πρωθυπουργό να κάνει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με αρκετούς ηγέτες. Σήμερα το πρωί θα περάσουν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ, ο Ρουμάνος πρόεδρος Κλάους Γιοχάνες, αλλά και ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι, που προέρχεται από το Forza Italia του Μπερλουσκόνι. Παρούσα στο συνέδριο θα είναι και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την οποία επίσης θα έχει τετ α τετ ο πρωθυπουργός στον Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου θα λάβει χώρα η σύνοδος. Η παρουσία τόσων ηγετών στην Αθήνα δείχνει πως η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά «απομονωμένη» είναι στο διεθνές στερέωμα, όπως επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Χειρουργικά» ψηφοδέλτια

Λίγους μήνες πριν από τις εκλογές, όπως βρισκόμαστε τώρα, οι κινήσεις που γίνονται πρέπει να είναι… χειρουργικές, καθώς οι ισορροπίες είναι εύθραυστες. Στο πλαίσιο αυτό μαθαίνω πως το Μαξίμου, για το οριστικό κλείσιμο των ψηφοδελτίων σε κομβικές και μεγάλες περιφέρειες, ζητάει την τελική γνώμη όσων είχαν εκλεγεί πρώτοι το 2019, ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα για γκρίνιες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά την παρέλαση

Σας έγραφα την περασμένη Κυριακή πως πολλοί έχουν ήδη κυκλώσει τη 2α Απριλίου ως μια πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής του πρώτου γύρου των εθνικών εκλογών. Πηγή που γνωρίζει καλά τις συζητήσεις που γίνονται μου μετέφερε να μην αποκλείω και την προηγούμενη Κυριακή, δηλαδή την 26η Μαρτίου, μία ημέρα μετά την εθνική εορτή. Προφανώς η εθνική ανάταση των ημερών θεωρείται πως ευνοεί το μομέντουμ, καθώς η δημοσκοπική διαφορά στην αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών είναι η μεγαλύτερη από κάθε άλλο τομέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή