Η «διπλή» εκστρατεία του Κυρ. Μητσοτάκη

Η «διπλή» εκστρατεία του Κυρ. Μητσοτάκη

Στην πορεία προς τις κάλπες θα πραγματοποιεί περιοδείες αλλά και πολλές συναντήσεις με «ειδικά» κοινά

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαφορετικών ειδών εκστρατείες που θα ξετυλίγονται παράλληλα και θα συνδυάζουν τον παραδοσιακό τρόπο αλλά και σύγχρονες προσεγγίσεις ετοιμάζει το Μέγαρο Μαξίμου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελική ευθεία των εκλογών. Το πλάνο έχει ήδη διαφανεί με την πρώτη μορφή περιοδειών, την παραδοσιακή, να κάνει την εμφάνισή της στην Πάτρα. Στην πρωτεύουσα της Αχαΐας ο πρωθυπουργός συνάντησε τοπικούς άρχοντες –περιφερειάρχη και δημάρχους–, τους βουλευτές της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και πολίτες σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως εμπορικούς δρόμους και καφέ.

Κεντρικός άξονας της κάθε περιοδείας παραδοσιακού τύπου είναι να συγκεντρώνονται τα έργα που γίνονται στην κάθε περιφέρεια και να παρουσιάζονται ως «πακέτο», κάτι που υπηρετεί το κεντρικό σύνθημα «το είπαμε, το κάναμε». Από εκεί και πέρα το μοντέλο με τις «μικρές ΔΕΘ», με τη διεξαγωγή δηλαδή συνεντεύξεων Τύπου ανά περιφέρεια, θα ισχύσει και σε άλλες περιοδείες. Την ερχόμενη Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Τρίπολη, όπου σε γενικές γραμμές θα ακολουθηθεί το ίδιο μοντέλο, ενώ θα κάνει και προγραμματική ομιλία που θα αφορά ολόκληρη την Πελοπόννησο. Μέχρι το τέλος του χρόνου ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί και τη Λάρισα, πρωτεύουσα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε διήμερη επίσκεψη στα πρότυπα της Πάτρας, ενώ ο στόχος είναι να κάνει τέτοιους είδους «κεντρικές» περιοδείες δύο φορές τον μήνα έως τις εκλογές, που θα πλαισιώνουν άλλες μικρότερες και πιο στοχευμένες δράσεις.

Στοχευμένες συναντήσεις

Χθες ο πρωθυπουργός δέχθηκε στο Μαξίμου την Εθνική Ομάδα Μαθητικής Ρομποτικής.

Ηδη ο πρωθυπουργός, σε συνδυασμό με όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, κάνει διαρκώς έναν παράλληλο προεκλογικό αγώνα με «ειδικά κοινά». Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η χθεσινή συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με την Εθνική Ομάδα Μαθητικής Ρομποτικής, που πρόσφατα διακρίθηκε σε διεθνή διαγωνισμό. Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον σύλλογο «Θετική Φωνή», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Αλλά αυτές δεν είναι οι μόνες στοχευμένες συναντήσεις. Πριν από περίπου μία εβδομάδα είχε συνάντηση με μαθητές και μαθήτριες έξι μειονοτικών σχολείων του Νομού Ροδόπης στο Μέγαρο Μαξίμου, συζητώντας με τα παιδιά και τους δασκάλους τους για τη λειτουργία των σχολείων, τις επιδόσεις των μαθητών και τα αιτήματα που έχουν. Την επόμενη μέρα ο κ. Μητσοτάκης παρέστη και μίλησε σε εκδήλωση με θέμα «Πολιτικές για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών», ενώ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο επέλεξε να μιλήσει σε ψυχαγωγική εκπομπή με κατεξοχήν γυναικείο κοινό. Την ίδια ώρα, οι συναντήσεις θεματικού χαρακτήρα, όπως είναι τα τετ α τετ με επενδυτές εντός και εκτός συνόρων, είναι πάντα στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, καθώς η οικονομία αποτελεί θέμα που ιεραρχεί πολύ ψηλά.

Στην Αθήνα το ΕΛΚ

Κατά τα λοιπά, από σήμερα το ΕΛΚ «μετακομίζει» στην Αθήνα, καθώς οι ηγέτες του θα βρίσκονται στην Ελλάδα για ΕPP Leaders Retreat, ένα κλειστό διήμερο brainstorming που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Μάνφρεντ Βέμπερ. Στόχος του συνεδρίου είναι η συνένωση δυνάμεων της Κεντροδεξιάς ενόψει σημαντικών εκλογικών αναμετρήσεων το 2023, στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Πολωνία και στη Φινλανδία, αλλά και των ευρωεκλογών του 2024.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή