Οικονόμου για εκλογές: Πιθανό από την άνοιξη να έχουμε εκλογικές διαδικασίες

Οικονόμου για εκλογές: Πιθανό από την άνοιξη να έχουμε εκλογικές διαδικασίες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαμήνυσε ότι οι εκλογές θα γίνουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας, ενώ στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία.

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις επικείμενες εκλογές αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας ότι είναι πιθανό να έχουμε εκλογικές διαδικασίες από την άνοιξη και μετά.

«Οι εκλογές θα γίνουν το 2023, όσο πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας. Δεν νομίζω να μας κατηγορήσει κανείς για 2 ή 3 μήνες νωρίτερα. Νομίζω από την ανοιξη και μετά, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι είναι πιθανόν να έχουμε τις εκλογικές διαδικασίες δεδομένου ότι θα έχουμε μία εκλογική αναμέτρηση που πιθανότατα θα είναι δύο γύρων», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν για την επόμενη μέρα από την πρώτη κάλπη», σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση, είτε γίνει ένας είτε δύο γύροι εκλογών, αυτές θα είναι καθοριστικές.

Για τα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας, δήλωσε βέβαιος ότι είναι απόλυτα εφικτός για τη Νέα Δημοκρατία ο στόχος της αυτοδυναμίας. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με την Ελληνική Λύση.

«Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ενδείξεις που να μην μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι – πολλώ δε μάλλον όταν θα τεθούν πολύ άμεσα τα διλήμματα στην εκλογική διαδικασία – ότι στο περιβάλλον της ενισχυμένης αναλογικής, η ΝΔ θα καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται», σημείωσε ο κ. Οικόνομου.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή