Θεωρείο: Η αναβολή και η μειονότητα

Θεωρείο: Η αναβολή και η μειονότητα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο καιρός

Η προαναγγελθείσα επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα χωριά της ελληνικής μειονότητας ματαιώθηκε καθώς, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την πτήση ελικοπτέρου. Αρκετοί είδαν πίσω από την αναβολή διπλωματικό μπρα ντε φερ και όχι κακές καιρικές συνθήκες, καθώς τις προηγούμενες μέρες υπήρχαν πολλά αλβανικά δημοσιεύματα επικριτικά προς την αλβανική κυβέρνηση, σημειώνοντας πως ο Ελληνας πρωθυπουργός θέλει «να ξαναχτίσει την “ελληνική” Βόρεια Ηπειρο». Από την κυβέρνηση διαψεύδουν μετ’ επιτάσεως αυτά τα σενάρια, τονίζοντας πως η αναβολή ήταν καθαρά λόγω καιρικών συνθηκών.

Απογοήτευση

Η «Κ» βρέθηκε στα μειονοτικά χωριά, με τον έμπειρο Σταύρο Τζίμα να καταγράφει το έντονο κλίμα απογοήτευσης της ελληνικής μειονότητας. Στη Δερβιτσάνη πάνω από 1.000 άτομα ετοίμαζαν θερμή υποδοχή στον Ελληνα πρωθυπουργό με παραδοσιακές ενδυμασίες και έντονο ελληνικό χρώμα. Η αίσθηση στα μειονοτικά χωριά ήταν πως η επίσκεψη Μητσοτάκη ήταν προς όφελος και του Ελληνα και του Αλβανού πρωθυπουργού, καθώς έρχονται δημοτικές εκλογές στην Αλβανία, και αυτό δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερη –από την ήδη υπάρχουσα– καχυποψία σε τοπικό επίπεδο.

«Επιστροφή»

Η «επιστροφή» του Δημήτρη Καμπόσου στη Ν.Δ., την οποία προανήγγειλε μόνος του μέσω social media, φαίνεται πως έχει συγκεκριμένο «προξενητή». Στην επίσκεψη του Μητσοτάκη στην Τρίπολη η κάμερα έπιασε ένα διάλογο: ο βουλευτής Βλάσης πήγε από… κοντά τον πρωθυπουργό και παρόντος του Καμπόσου τού θύμισε πως… εκκρεμεί το θέμα της διαγραφής του από τη Ν.Δ., με τον Μητσοτάκη να απαντά με σαφή αδιαφορία «θα τα τακτοποιήσουμε όλα». Κομματικές πηγές έλεγαν στην «Κ» πως θέματα διαγραφής και… επιστροφής δεν λύνονται στο πόδι, μεταφέροντας έτσι την κυβερνητική ενόχληση για την προχειρότητα με την οποία χειρίστηκε το θέμα ο τοπικός βουλευτής και τονίζοντας πως δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση επιστροφής του Καμπόσου.

Νέο «μέτωπο»

Ντρίμπλα στο ΚΚΕ επιχείρησε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας θετική απάντηση στο αίτημα του κόμματος για έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τις παρακολουθήσεις στον Περισσό. Ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να δείξει πως υπάρχει «μέτωπο» κατά του Μητσοτάκη, αλλά οι ντρίμπλες στο ΚΚΕ δεν είναι εύκολες, καθώς δεν πάει πολύς καιρός που η Κουμουνδούρου σφύριζε αδιάφορα στο ίδιο αίτημα, σε αντίθεση με το… ΠΑΣΟΚ. Χθες πάντως ο υπ. Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ανακοίνωσε νέες βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για την ΕΥΠ, οι οποίες θα δημοσιοποιηθούν αύριο το πρωί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή