Τσίπρας: Προσκλητήριο στους «γαλάζιους» ψηφοφόρους

Τσίπρας: Προσκλητήριο στους «γαλάζιους» ψηφοφόρους

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας με τους στενούς συνεργάτες του θα ασχοληθούν σχεδόν αποκλειστικά με την αυριανή συζήτηση στη Βουλή

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας με τους στενούς συνεργάτες του θα ασχοληθούν σχεδόν αποκλειστικά με την αυριανή συζήτηση στη Βουλή. Μία ημέρα πριν από τη σύγκρουση με τον πρωθυπουργό για το νομοσχέδιο της ΕΥΠ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να σηκώσει τους τόνους από την Καστοριά, σε διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε στους τηλεοπτικούς σταθμούς Flash, ΔΙΟΝ και Center. Εκανε λόγο για «άθλιες μεθόδους» που χρησιμοποιούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Για ποιο λόγο να παρακολουθείται ο γενικός γραμματέας των εξοπλιστικών προγραμμάτων; Και ο προηγούμενος και ο νυν. Για ποιο λόγο να παρακολουθούνται κρίσιμα πρόσωπα στο υπουργείο Ενέργειας, πέραν του υπουργού Χατζηδάκη, που πέρναγαν από τα χέρια τους υπογραφές κρίσιμες, εκατομμυρίων;».

Η Καστοριά ήταν το πέμπτο «κάστρο» της Νέας Δημοκρατίας στο οποίο επέλεξε να βρεθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά την επίσκεψή του δεν έκρυψε την επιθυμία του και τη στόχευσή του να απευθυνθεί στους «γαλάζιους» ψηφοφόρους. «Αυτοί που μας κυβερνούν σήμερα είναι μια οικογένεια που δεν έχει καμία σχέση και με τις αξίες αυτού του συντηρητικού κόσμου που παραδοσιακά βρίσκεται στη Ν.Δ. Θα απευθυνθούμε λοιπόν και στους ανθρώπους που παραδοσιακά ψηφίζουν τη Ν.Δ. και είναι άνθρωποι με αξιοπρέπεια, με αξίες. Και θα τους πούμε ότι αυτοί δεν εκπροσωπούν τις δικές σας αξίες και ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά, αφήνοντας πίσω την αδικία, τη ρεμούλα, την κλεψιά».

Από την Καστοριά, ο Αλ. Τσίπρας είπε πως «θα απευθυνθούμε στους ανθρώπους που ψηφίζουν Ν.Δ. και θα τους πούμε ότι αυτοί που κυβερνούν δεν εκπροσωπούν τις δικές σας αξίες».

Στο εμπορικό κέντρο ο Αλέξης Τσίπρας εστίασε στο νούμερο ένα προεκλογικό ζήτημα στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ακρίβεια στα τρόφιμα και στα καύσιμα. Στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τους φορείς της πόλης έκανε λόγο για πολύ μεγάλη αναδιανομή εισοδήματος από τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη προς τους λίγους και ισχυρούς. «Απαιτείται συνολικά άλλη πολιτική. Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα στα κατώτερα επίπεδα της Ε.Ε., έλεγχος και πλαφόν στις τιμές ώστε να σταματήσουν τα υπερκέρδη στην ενέργεια. Πρέπει το Δημόσιο να ανακτήσει το 51% της ΔΕΗ, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνέντευξη που παραχώρησε ανέφερε πως η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος θα εγκρίνει το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, στις 17 Δεκεμβρίου.

Εκτίμησε πως δεν θα αργήσουν να έρθουν και οι πολιτικές εξελίξεις: «Δεν μυρίζει απλά εκλογές. Μυρίζει η διάθεση του κόσμου να απαλλαγεί από αυτή την κυβέρνηση, μυρίζει η ανάγκη του κόσμου για δικαιοσύνη, αυτό μυρίζει στον αέρα όπου βρεθώ και όπου σταθώ. Νομίζω ότι δεν θα καταφέρει να πάει τις εκλογές πάρα πολύ μακριά ο κ. Μητσοτάκης. Θα τις έχουμε σύντομα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή