Ελληνοτουρκικά: Να τερματιστούν οι απειλές πολέμου ζητεί η Αθήνα

Ελληνοτουρκικά: Να τερματιστούν οι απειλές πολέμου ζητεί η Αθήνα

Σε αυστηρούς τόνους απάντησε χθες η Αθήνα στη συνεχιζόμενη επιθετική προς τη χώρα μας ρητορική της Αγκυρας

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αυστηρούς τόνους απάντησε χθες η Αθήνα στη συνεχιζόμενη επιθετική προς τη χώρα μας ρητορική της Αγκυρας, μέσω της οποίας πλέον η Τουρκία συνδέει τις αιτιάσεις της περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου με την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας και τις απειλές πολέμου.

Το στρατηγείο της ελληνικής διπλωματίας σε ανακοίνωσή του, μία ημέρα μετά τις νέες απειλές που επαναδιατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος Μ. Τσαβούσογλου, τονίζει ότι «οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου έχουν απορριφθεί επανειλημμένως στο σύνολό τους με σειρά από επιχειρήματα, τα οποία περιέχονται και στις σχετικές επιστολές που η Ελλάδα έχει αποστείλει στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως «η αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών και η αύξηση της έντασης στο Αιγαίο, μέσω απειλών πολέμου, έχουν καταδικασθεί στο σύνολό τους και από τη διεθνή κοινότητα», και το υπουργείο Εξωτερικών καταλήγει: «Η Ελλάδα, σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, για μια ακόμη φορά απορρίπτει εν τω συνόλω τις τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις και χαρακτηρίζει παντελώς απαράδεκτες τις επαναλαμβανόμενες απειλές πολέμου».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια μάλιστα κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ρουμάνο ομόλογό του, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η Ελλάδα κάνει αρνητικά βήματα για την ασφάλειά μας, παρά τις συνθήκες. Στρατιωτικοποιεί τα νησιά. Κάνει κι άλλα βήματα. Επομένως, δεν είναι δυνατόν να σιωπήσουμε έναντι αυτών. Είτε η Ελλάδα θα κάνει βήμα πίσω και θα τηρεί αυτές τις συνθήκες είτε θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Αυτός είναι ο λόγος που ο αξιότιμος πρόεδρός μας λέει “μπορούμε να έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά”. Η Ελλάδα πρέπει να θυμάται το εξής: αυτός που σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες. Εάν δεν θέλετε ειρήνη, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Ξαφνικά ένα βράδυ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή